Epoca darului... palpabil

In ziua de azi, sufleteste se daruie din ce in ce mai putin si mai rar, dar e drept ca intr-o epoca ca a noastra, si mai putini asteapta/ isi doresc/ravnesc la daruri sufleteti/ de suflet...
Lumea e moarta azi dupa daruri... palpabile si dupa cat mai putine responsabilitati si profunzimi sufletesti...

patty_35
Postat pe 29 Iunie 2008 11:46
lumea e in permanenta schimbare si desigur nu in bine , si asta oriunde in lume


oricum sunt ferm convinsa ca mai sunt totusi oameni generosi printre noi !
cinezee
Postat pe 2 August 2008 02:03
adevarat ca mai sint si oameni cu sufletul mare dar din pacate foarte putini si foarte greu de gasit astfel de persoane minunate

Postat pe 3 August 2008 02:40
s-au schimbat mult vremurile asa este nu ai ce sa faci ca sa dai timpul inapoi cum spune baghera oamenii cu sufletul mare au ramas putini si foarte greu de gasit

Postat pe 9 Septembrie 2008 09:32
Suntem doar sclavii placerii. Ne cultivam si satisfacem constant toate dorintele carnale, iubim bunastarea materiala si avem un puternic simt al proprietatii. Procedand astfel, uitam sa avem grija de lucrurile cu adevarat importante - cele care ne definesc ca oameni.

Postat pe 4 Octombrie 2008 20:48
Ai dreptate, dar nu ne putem pierde speranta. Hai sa dam noi un exemplu! Hai sa fim noi buni! E usor...


Sunt multe lucruri care nu scapa neobservate, dar daca doar le observi... Nu se va schimba nimic in bine. :(


Eu inca lupt pentru o lume mai buna, inca sper...
shrekutza
Postat pe 5 Octombrie 2008 11:29
Desigur ca mai sunt oameni generosi printre noi, dar sunt din ce in ce mai rari si mai greu de gasit.
shrekutza
Postat pe 5 Octombrie 2008 11:32
Intr-adevar, ai spus doar lucruri adevarate. Dar hai sa nu generalizam. Nu vreau sa cred ca profilul facut de tine caracterizeaza toti oamenii. Caci, in acest caz, prefer sa fiu atipica.


shrekutza
Postat pe 5 Octombrie 2008 11:33
shrekutza, nu ma refer la toti oamenii, ci la majoritatea covarsitoare. Traim intr-o societate care cultiva satisfacerea poftelor carnale si a confortului. Ai vazut vreodata vreo reclama de genul: "sa ai spirit de sacrificiu! daca te sacrifici pentru familie, indeplinesti o datorie de onoare. fa-o pentru cel pe care il dispretuiesti si esti cu adevarat om" sau "nu fii sclavul banului si al satisfactiilor materiale" ori "in loc sa manaci ca un nesatul, cauta sa gasesti placere in intalnirile cu prietenii, lectura si muzica de calitate"? Never si nici n-ai sa vezi. Nu ar aduce profit.

Postat pe 5 Octombrie 2008 11:54
Nu toti oamenii sunt asa cum s-au caracterizat aici! Sunt materialisti ( iar aici sunt doua categaorii : profitori ce asteapta bunuri materiale de la ceilalti oferind alte lucruri in schimb si realistii ce vor bunuri materiale dar ei muncesc pentru ele) , romantici ( ce se alimenteaza cu visuri ) . Este posibil sa existe si alte tipuri voi ce spuneti?
dafffne
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:18
Eu una in loc de un buchet de flori prefer o cutie cu bomboane sau niste cercei din argint.
Ce spuneti credeti ca e de rau eu zic ca sunt doar practica!!!Nu mamanc flori!!!!!!
dafffne
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:24
draga dafffne,o sa vezi ca intr-un final,conteaza sa visezi,sa doresti,or buchetul de flori va insemna mult mai mult,dupa ce vei fi mancat bomboanele sau dupa ce vei fi purtat cercelusii...
nicoll
Postat pe 28 Noiembrie 2008 14:39
De la: nicoll, la data 2008-11-28 14:39:57draga dafffne,o sa vezi ca intr-un final,conteaza sa visezi,sa doresti,or buchetul de flori va insemna mult mai mult,dupa ce vei fi mancat bomboanele sau dupa ce vei fi purtat cercelusii...


NU!!!!!!!!!! visez dar la mine se numesc teluri!!!!!! Expl. vreau intr-un an sa ajung director!!!!!!! Imi dau toata silinta ca sa-mi iasa totul la locul de munca. Apoi dupa un an culeg roadele, chiar de nu voi ajunge asa devreme voi ajunge sa am mare experienta voi face multi colegi si sefi sa fie dependenti de ceea ce fac si cel putin voi obtine ceva banuti mai multi decat innainte. De nu vor sa mi dea ii voi cere aratand ce performante am.

sa VISEZ LA CAMP CU FLORI NICI GAND! EU CU BANI MA VOI DUCE SA-L VAD!

nu am spus ca-mi pun posteriorul la bataie in mod denigrant !!!!!!!!
dafffne
Postat pe 28 Noiembrie 2008 15:11
dafffne,n-a spus nimeni ca-ti pui posteriorul la bataie,doar ca tu faci o comfuzie aici,una e sa ai teluri si alta e sa visezi,poti visa si sa ai idealuri in acelasi timp,profesionalul nu are ce sa caute in viata ta privata,si daca o faci va trebui sa ai grija sa nu le amesteci,de multe ori se fac comfuzii de genu"banii nu aduc fericirea doar o sustin"-gresit,se poate sa ai bani,muuuulti si sa nu fi fericit.nu de alta dar cand stii ca-ti poti permite orice,bucuria nu mai este aceiasi....eu stiu ce vorbesc,din experienta!ajungi in viata sa nu mai ai satisfactii doar dintr-un simplu motiv...iti poti permite si dupa ce le vei avea,ce faci?banii te schimba,uiti cine esti,iti atribui o valoare indusa de pozitia sociala,bani,anturaj,etc.modestia dispare si ajungi sa te intrebi o multime de lucruri...de ex:cine sunt eu cu adevarat?deci,ai grija ce-ti doresti si nu uita ca de fapt conteaza sa simti ca traiesti.
e nevoie de bani,de multe lucruri de fapt dar sa nu uiti menirea ta,si sa nu devii o sclava a sistemului,a banului,foloseste-i cu cumpat atunci cand ii ai si pune dragostea pe primul loc...restul il faci,sigur,cu ambitie si teluri,reusesti.
nicoll
Postat pe 29 Noiembrie 2008 11:35
eu visul il desconsider!!!!!!!!!!! ce e aiA SA VISEZI? inseamna ca iti doresti cu ochii deschisi ceva la care nu vei putea ajunge din anumite motive !!!!!!!! expl.: " vreau sa fiu o printesa!" e vis ca nu o sa pot in viata mea sa ajung deoarece nu m-am nascut intr-o familie de vita nobila..........
Telul este posibil si in viata ta intima. expl. sa am un copil cu persoana iubita...

De ce sa-mi folosesc energia pentru ceva ce nu pot sa obtin!!!!!!!!!!!
dafffne
Postat pe 30 Noiembrie 2008 14:04
in fine,se pare ca esti setata pe ceva anume,n-am de gand sa critic si nici sa ma dau experta dar ai tot timpul sa inveti din greselile tale dar...ai timp?sau nu conteaza timpul,traiesti cumva ziua de azi la maxim,simti ca traiesti?hmmm,ma indoiesc ca ai cunostinta faptului ca timpul trece,si s-ar putea sa treaca pe langa tine.
in fine...bafta in a ajunge acolo unde iti doresti!
nicoll
Postat pe 1 Decembrie 2008 10:37
Dar de ce nu privesti ceea ce spun eu ca pe un alt mod de a fi. Oamenii sunt diferiti. De ce realistii ar fi oameni ce lasa viata sa treaca pe langa ei. Pur si simplu sunt interesati si pasionati de lucrurile palpabile! Nu tre sa fie un lucru rau ci doar o alta viziune a vietii!
dafffne
Postat pe 3 Decembrie 2008 12:04
Daffne, cu siguranta e un alt mod de a fi. Cu totii avem moduri diferite de a fi. Ceea ce incerca sa ti se spuna e sa privesti si tu aceste alte moduri de a fi expuse anterior pe aceasta pagina. Pari foarte pornita pe afirmarea de sine, iar o astfel de personalitate puternica e invingatoare, deci sunt sigura ca vei ajunge director mai repede decat vei crede chiar tu.

Respect modul tau de viata si sunt adepta a teoriei "Fa ce doresti tu si ce simti tu, ca tu sa fii fericita!" Fiecare percepem fericirea altfel. Fiecare avem teluri diferite.
shrekutza
Postat pe 5 Decembrie 2008 11:24
adica a celor nespiritualizati? refuz sa cred, desi ma lovesc la tot pasul...si e greu sa mai privesti spre interior cand exteriorul iti ia ochii...Nu poti darui un gand daca nu-l scrii pe o carte,foaie...mailsi mai rar pe...inima, desi ar fi dumnezeiesc.
cercelmarilena
Postat pe 17 Ianuarie 2009 16:44
pare,dar nu e.SE PUNE ACCENT PE SPIRITUAL, in epoca noastra. e noua CALE de scapare
cercelmarilena
Postat pe 17 Ianuarie 2009 16:46
multi dintre noi ne dorim s primim daruri...si mai ales doar preferam s primim dekt s oferim dc.Adik poate k ar trebui s ne gandim k asa cum si noua ne place s primim si sa fim surprinsi ,poate asa si celui d langa noi sau cel care ne oferta darul ,prefera s fie suprins in mod placut . toata lumea e nebuna in ziua d azi ,dar putem totusi s ne redresam ,totusi multi dintre noi si cred k cu o floare se face primavara . adik poate k unii ne fac cadouri k sa vada c reactie avem ,dar nu e din suflet trebuie s vedem si chestia asta .
Roxana14
Postat pe 30 Decembrie 2009 17:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
LOC PENTRU DAT CU PAREREA 329 De la: florin999 25 Februarie 2010 06:02
Vopsirea parului cu ajutorul plantelor 1 De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 13:59
farmece , 9 De la: LILO 13 Iunie 2010 19:01
Ce veti gati mai deosebit de sarbatori? 1 De la: deanna 1 Decembrie 2009 09:37
buna ziua 3 De la: tutankhamon 20 Mai 2009 02:35
Setari Cookie-uri