Ajutați.ma cu un meniu de praz pt 7 luni

Bună ziua, fiți amabile , mămici. Am băiețelul de 7 luni și nu știu cum săi mai prepar pranzul de exp.cu ce pot combina prazul ? Noi avem mici probleme cu ieșitul afară ....când facem tare și ff puțin când facem normal. Va mulțumesc și îmi cer scz.
Iuliana_Gorobet_1
Postat pe 30 Noiembrie 2015 16:38
Draga Iuliana, prazul are o aroma foarte puternică și exista posibilitatea sa pățești ca mine. Copiii mei nu suporta prazul. Nu știu să îți spun rețete cu praz, dar îți pot spune ce am făcut eu pentru un tranzit optim: cel puțin de 3 ori / săptămâna le dădeam pară cu biscuiți, creme din diverse legume fierte, apa plata cu regularitate, iaurturi de fructe pentru cei mici. Am încercat sa mențin un echilibru în alimentația copiilor mei. Si apa are un rol crucial. Le-am dat orice fructe cu zeamă (excepție căpșunile) . Și asa am evitat problemele cu burtica. Dacă mai alăptezi continuă până copilul nu mai dorește.
angel_forever
Postat pe 30 Noiembrie 2015 23:41
Angel, fata intreba de pranz (masa de amiaza), nu de praz.
Rotty
Postat pe 1 Decembrie 2015 07:43


Eu zic sa intrebe un oltean veritabil... aia se intzarca cu praz, nu ?
barboneli
Postat pe 1 Decembrie 2015 07:54
Aha ! Acum am inteles ! Voi raspundeti la titlu, nu la postare. Acum ma intreb si eu: voia retete cu praz ? Sau de pranz ?
Rotty
Postat pe 1 Decembrie 2015 08:35
Draga Rotty, la urma urmei ma întreb același lucru. La capitolul prânz pot sa dau o mana de ajutor, dar la praz nu ma pricep.
angel_forever
Postat pe 1 Decembrie 2015 12:46


Si titlul si postarea sunt compuse aiurea. La titlu, se poate intelege si ca Gorobeta are de gand sa plece intr-o calatorie in Tara Prazului, am uitat numele capitalei... si ca vrea timp de 7 luni sa consume praz si noi s-o ajutam cu un meniu. Eu am inteles totusi cam ce doreste Gorobeta, de fapt ne spune clar ca are un copilas de 7 luni care are probleme cu scaunele. Nu, nu alea de stat jos ci mai exact cu iesirilor, eliminarea excrementelor, nu'sh cum sa-i zic elegant. Deci uneori are cachi tare si putin, alteori normal. Deci problema nu se pune cand are iesire normala, ci atunci cand e putin constipat. Din postare, eu am inteles ca, probabil find, la copil ma refer... "m-a facut mama Oltean"... se hraneste numai cu praz si cu alte adaosuri, dar prazul este elementul de baza si permanent in meniul lui. La Oltean ma refer. Eu nu stiu exact toate proprietatile prazului, dar find bogat in fibre, asta ar trebui sa-l ajute pe micul Oltean sa aiba scaune normale. Dar cine stie ce-i mai da, ce mai adauga sau cum ii pregateste mamica Gorobeta prazul ? Eu il consum ori in supa crema de praz, ori praz cu masline, ori praz cu limba. In toate variantele, ma delectez consumandu-l. Nu stiu exact unde traieste Gorobeta cu micutul Oltean, dar sunt convins ca are pe undeva si un pediatru, adica pe olteneste asta inseamna doctor de copii... si pe care poate sa-l viziteze si sa-i puna problema scaunului pe biroul lui. Ca doctor, medic, nu conteaza... sigur are ceva de spus in privinta scaunelor, si cred ca e cea mai buna solutie pentru ei amandoi. Mama & Son ! Succes !
barboneli
Postat pe 1 Decembrie 2015 16:30
va propun supa crema de praz, adica o tulpina mai subtire de praz , un pastarnac , un cartof mediu , legumele se spala si se taie in bucati, prazul si pastarnacul fierte impreuna si apoi blenduite, cartoful fiert separat si zdrobit bine -nu blenduit ca se face clisa, se amesteca piureurile astfel obtinute si se subtiaza cu supa limpede de pui sau de legume pana la consistenta de crema lichida, se serveste calda cu putina smantana deasupra si pentru adulti ceva crutoane si verdeata . Cantitativ vin cam parti egale de praz taiat felii, pastarnac cubulete si cartof bucati , iar pastarnacul are o aroma mai puternica decat prazul si gustul per ansamblu e foarte bun
garbo039125
Postat pe 13 Decembrie 2015 00:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
infacol (impotriva colicilor) - 25 ron 1 De la: infacolromania 18 Decembrie 2009 12:05
mersul de-a busilea 90 De la: kidz001033 6 Iunie 2010 20:49
cat timp petrec bebeii vostri cu bunicii????????? 27 De la: Adol 31 Octombrie 2009 08:08
infacol (impotriva colicilor) - 25 ron 2 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:43
pozne si gangureli la 5 lunite 13 De la: kidz003510 14 Octombrie 2009 15:40
Setari Cookie-uri