eu 20, el 23, casatoriE?

vorbesti din experienta!!! ai fi o/un bun pedagog
ladyDY
Postat pe 6 Octombrie 2014 12:13
Draga mea, n-am putut citi toate raspunsurile, asa ca nu stiu daca ti-a mai spus cineva acelasi lucru. Am o nedumerire. N-am vazut niciun cuvant despre iubire. Vorbesti despre casatorie si despre virginitate, de care te cam rusinezi.

Parerea mea este ca cel mai frumos lucru este sa-ti pierzi virginitatea atunci cand mori de dragoste si macar presupui, speri, ca el la fel. Atunci nu doare asa de tare, nu e un motiv de jena, de stanjeneala. Cand simti ca un om ti se potriveste si emotional si intelectual, te simti atrasa de el si fizic, e minunat! Sunt intrunite toate conditiile. Casatoria poate sa vina in timp. Dar tu ma tem ca inversezi ordinea operatiilor. Sigur, sunt persoane mai conservatoare care ma pot contrazice. Dar traim in sec. XXI, nu se mai danseaza cu asternutul mirilor pe ulita! Sunt psiholog si imi voi argumenta opinia, daca e cazul. Daca nu simti dragoste in sufletul vostru, nu-ti face batai de cap! Risti o deziluzie care poate fi dureroasa.

Dar daca nu ai pomenit nimic despre sentimentele voastre, de obicei nu e intamplator...
anca16
Postat pe 7 Octombrie 2014 02:00
Inca o precizare: sa nu ma intelegi gresit, nu inseamna sa nu faci sex daca vrei sa... scapi de acea povara. Daca asta-ti doresti, fa-o. Dar fara planuri de casatorie premature, ar fi o naivitate si un pas cu posibile consecinte grave. Daca dupa un timp suficient va veti cunoaste destul de bine si veti simti ca sentimentele voastre duc spre asta, f. bine. Dar nu invers. Desigur, e doar o parere pe care tu o pui in cutia cu tot ce ti-au raspuns ceilalti si decizi ce ti se potriveste cel mai bine. Daca situatia nu e deja rezolvata si ati depasit momentul critic.
anca16
Postat pe 7 Octombrie 2014 02:34
La mine o aparut stelele!
pitiTa_
Postat pe 8 Octombrie 2014 20:40
Din nefericire draga Anca16, in sec. XXI a fi virgin(a) este o rusine, in opinia ta - o povara. Si eu sunt psiholog si nu mi se pare nimic nelalocul lui ca doi tineri intai sa isi faca socotelile daca sunt in stare sa convietuiasca impreuna si sa ia in calcul intai cum se vor descurca si apoi sa isi puna problema sexului. Din experienta mea si a altora stiu ca, la fel ca si in orice alt domeniu al casniciei, si la capitolul relatii intime trebuie sa existe comunicare. Daca pornesti in viata cu conceptiile tale ai multe sanse sa iti sfarsesti casnicia intr-un divort. Dovada este rata mare a divorturilor (Romania este pe primul loc in Europa). Ti se pare intamplator? Mie nu. M-am casatorit la 20 de ani si daca stiam ce bine va fi m-as fi casatorit mai devreme. Am pornit in viata cu principiul ca sotul si sotia sunt doi ingeri cu cate o aripa care trebuie sa zboare imbratisati ca sa aiba echilibru. Am considerat ca cineva este demn sa imparta cu mine acelasi pat daca intai decide ca este in stare sa mearga umar la umar alaturi de mine in viata asta pana la capat, sa ma iubeasca si sa ma respecte asa cum sunt cu calitati si defecte. Iar despre viata intima am toate motivele sa va doresc acceasi implinire pe care o am eu. Persoana care si-a evaluat posibilitatile si a decis ca merita a fost prima persoana in viata mea si ultima. Multumirea care nu mi-o va lua nimeni este faptul ca am avut pe cineva "neatins" alaturi de mine. Si am dorit sa ii raspund cu aceeasi moneda. Nu am riscat sa apara in timp comentarii de genul "stiu dinaintea ta ce poate". Fiecare face ce vrea insa suportam consecintele alegerilor noastre, fie ca ne place sau nu.
angel_forever
Postat pe 17 Noiembrie 2014 10:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sfatul lui vanghelis007 - casatorie 33 De la: garbo065596 28 Octombrie 2009 16:33
REFACEREA VIETII 18 De la: xerica 6 Aprilie 2015 14:20
Sotul meu nu ma mai suporta 41 De la: garbo_1474 11 Mai 2018 16:34
care sunt elementele care tin o casnicie? 190 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:19
Feedback "Casatoria,investitia vietii" 94 De la: heaven2010 2 Martie 2012 21:30
Setari Cookie-uri