Cancer-tratament in Romania sau in afara?

Transplantul medular in Israel o noua sansa la viata

In present numarul persoanelor diagnosticate cu cancer creste alarmant.Numai
in Romnia sunt 480,000 de persoane cu cancer sau leucemie, dintre care 100,000 au nevoie de tratament continuu. n fiecare an apar 3,000 de cazuri noi, iar boala omoar anual 49,000 de oameni.
n ceea ce privete mortalitatea, suntem pe locul 2 la nivel european.

Ce este cancerul?

Cancerul reprezinta o categorie de boli caracterizate printr-o diviziune necobtrolata a unui grup de celule ,care au capacitatea de a invada tesuturi din organism.Celule;le canceroase se divizeaza si se inmultesc necontrolat,din pricina unor anomalii din AND-ul acestor cellule.
In unele cazuri,aceste inmultiri haotice a celulelor pot duce pot duce la tumori malign.Acestea pot invada alte tesuturi sanatoase.

Ce este leucemia?

Leucemia este un cancer al celulelor sangelui. Celulele din sange sunt produse in maduva osoasa, care este un tesut prezent in majoritatea oaselor.

In leucemie, maduva osoasa incepe sa produca prea multe leucocite (celulele albe) si uneori acestea nu-si mai indeplinesc functiile. Aceste celule se inmultesc in continuu, cand ar fi normal sa se opreasca din acest proces. Ele pot avea o diviziune celulara mult mai rapida decat celelalte celule.

In timp, aceste celule anormale ajung sa inlocuiasca celulele normale - leucocitele, hematiile si trombocitele. Leucocitele au rolul de a ajuta organismul sa lupte cu infectiile. Hematiile au rolul de a asigura o buna oxigenare la nivel celular, necesara pentru o buna functionare a organismului, iar trombocitele ajuta in oprirea sangerarilor.

In momentul cand aceste celule leucemice le inlocuiesc pe cele normale, sangele nu-si mai poate indeplini functiile. Ca urmare se pot produce sangerari si echimoze (vanatai) cu usurinta, poate exista o stare de oboseala continua sau persoanele in cauza se pot imbolnavi frecvent.

Atunci cand vorbim de boli grave,niciodata nu ne gandim ca s-ar putea sa ni se intample chiar noua.Majoritatea oamenilor diagnosticati cu leucemie depend de un singur om care le poate salva viata.Pe langa tratamentele de baza ( chimioterapie si radioterapie) care aduc pacientul in stadiul de remisie totala singura posibilitate de vindecare este transplantul medular de la un donor compatibil.
Putini sunt cei care au norocul de a avea frati compatibili care pot dona cellule stem sanatoase,astfel fiind nevoie sa se recurga la o banca de donatori.
Pentru un pacient bolnav de leucemie fiecare secunda conteaza iar lista de asteptare este un impediment care l-ar costa viata.
Israelul are al patrulea registru ca marime din lume cu donatori de maduva osoasa,spre deosebire de Romania.
Pe langa aceasta,laboratoarele complet utilate,imreuna cu cele mai performante tehnologii vin in ajutorul cadrelor medicale de specialitate ale caror scop major este diagnosticarea si tratarea pacientilor.
Israelul ofera practic toate serviciile medicale disponibile in Statele Unite si in Europa de Vest,atragand pacienti din intreaga lume datorita preturilor mult mai mici decat in occident.Unele departamente sunt singurele de acest gen.Medicii din Israel sunt renumiti pentru inalta instruire pe care o detin si care au imbogatit lumea cu descoperirile lor.De la transplant medular cu donatori inruditi sau neinrudiri la cellule extrase din cordonul ombilicat in loc de maduva osoasa combinate cu tratamente unice cu rezultate remarcabile ofera pacientilor bolnavi o oportunitate de tratament pe scara larga.
Un astfel de tratament este si imunoterapia care este o optiune unica de tratament in bolile maligne prin care este controlat raspunsul imun al organismului impotriva cancerului detinand foarte multe avantaje si nu numai.
Pe langa tratarea afectiunilor hematologice si oncologice,imunoterapia a fost aplicata cu o rata mare de success si in afectiunile neurologice degenerative(boala Alhzeimer,dementa,etc.), afectiuni reumatologice(artrita,scleroza multipla), afectuni oftalmologice degenerative, boli autoimmune impreuna cu diabetul si complicatiile acestuia.

Sute de mii de oameni sunt tratati in peste 10 de clinici ambulatorii si in mai mult de 70 de departamente de unitati specializate pe diferite afectiuni.Transplantul medular a avut o dezvoltare foarte mare in ultimi 30 de ani,a fost si este revolutionar pentru intreaga medicina prin aceasta metoda tratandu-se boli genetice(functionarea maduvei incorrect)ex:talasemia,boli autoimmune, boli maligne ( leucemie,limfoame,mielanom multiplu)povesteste Prof.Dr.Reuven Or, directorul sectiei de transplant medular Hadassah Medical Center Jerusalem.

In primul rand, ceea ce este important de a intelege in cazul unui transplant medular este ca acesta nu presupune doar transferul de cellule stem de la donator la primitor, ci presupune faptul ca pacientului i se da un nou sistem imunitar acesta avand potentialul pentru a preveni boala,un nou system imunitare care poate recunoste celulele canceroase si de a lupta impotriva lor ceea ce sistemul imunitare a gazdei nu a reusit, a mai spus acesta.

Prof.Dr.Reuven Or se numara printre colaboratorii companiei de turism medical American Medical Center, centru condus de catre Dr.Harry Lee More.Aceasta ofera asistenta personala pacientilor si in urma documentarii cele mai potrivite tratamente medicalefiind o punte de legatura intre boala pacientului si cele mai de success expertise si tratamente medicale.Atat pacientul, cat si familia acestuia beneficiaza de asistenta personala, pe toata perioada deplasarii in Israel: cazare, transport, traducere documente medicale, probleme legate de birocratia locala. De asemenea, in unele cazuri, doctorii israelieni pot veni pentru consultatii in Romania.
garbo_5215
Postat pe 21 Februarie 2013 14:34
....si cand te gandesti, ca statul roman nu face nimic!...nici macar medicamentele nu se mai dau gratis....le-a scos si dupa lista compensatelor!....RUSINE!...mi-e scarba de aceasta tara!....uneori si de unii oameni, locuitori ai acestei tari !!!
caleidoscop
Postat pe 24 Februarie 2013 10:54
mie chestia asta imi da cu virgula: n fiecare an apar 3,000 de cazuri noi, iar boala omoar anual 49,000 de oameni.
Inteleg ca pe cea mai mare parte, statistic vorbind, ii omoara fara sa apara sau....?
quasaria
Postat pe 28 Februarie 2013 13:10
nu Q, aia 49000 care mor anula, sunt din loturile mai vechi... (sunt din aia de pe la 1700) pentru ca aia care apar... mai supravietuiesc o vreme...!
dar mie imi da cu virgula altceva...
daca anual apar 3000 si 49000 mor anual... totusi, de cand este facuta statistica asta... de cand s-a stabilit ca apar 3000 si de cand s-a stabilit ca mor 49000? de anul trecut, de acum 2 ani?
totusi imi pare o discrepanta intre rata aparitei cancerului si a mortalitatii provocate de cancer... deci... presupunand ca studiul ca sa fie serios si credibil, are o plaja de observatie de minim 10 ani... desi pentru astfel de studii ar trebui, de bun simt, o perioada de 30 - 50 de ani... asta inseamna ca (raportandu-ne la ultimii 10 ani) jumate de milion de oameni au murit deja si mai avem pregatiti inca 30000... totusi la rata galopanta a mortalitatii, conform celor afirmate... in curand ar trebui sa dispara toti... si chiar sa moara de cancer si din astia care nu au cancer!!
heartbit
Postat pe 28 Februarie 2013 14:12
pai stai asa....49k/3k inseamna ca harsti, anul asta au murit TOTI care au facut cancer in ultimii 16 ani... Si anul trecut aia din ultimii 32... vorba ta, la o statistica ajungem la 1700!!! Asa descoperim noi cum au pierit si dinozaurii!
quasaria
Postat pe 1 Martie 2013 13:16
Q, eu totusi cred ca lucrurile merg mult mai departe si mai in profunzime...
cred ca de prin Epoca Pietrei bolnavii de cancer s-au acumulat... si au stat strans uniti pana la descoperirea maladiei... si acum au inceput sa moara cate 49000 pe an... asa ca mai sunt destule rezerve... mai are tanti cu coasa front de lucru inca vreo cateva sute de ani... pentru ca aia nu aveau cum sa moara pana nu se descoperea boala... nu-i asa?
cum sa mori de-o booala nedescoperita? n-ai cum .. stai asa cu boala... 200, 300, 400, 1000 ...1500, 2000, 5000, 10000 de ani... pana apare cineva si-o descopera si apoi poti muri linistit, cel putin stii de ce ai murit!

aia cu epidemiile de holera... mureau cu miiile si zecile de mii... dar cel putin se descoperise ca era holera si s-a dat startul la decese... si toti se inghesuiau care mia de care sa apuce si ei un loc fruntas...!

cu SIDA, la fel... pana nu s-a descoperit boala nu a murit nici unul de SIDA ... acum .. care vrea... imediat se rezolva...!

mai nou... pana anii trecuti, nu murise nimeni de gripa aviara, porcina, bovina...etc ... cum au descoperit astia boala cum au inceput sa moara astia de gripa din asta...! vezi... ce inseamna sa fii privilegiat?!
heartbit
Postat pe 1 Martie 2013 13:32
Acum inteleg io de ce mor unii de batranete....Ca batranetea s-a descoperit de muuuuuuult......
Rotty
Postat pe 1 Martie 2013 15:56
pai asta e ca aia care mor de batranete sunt tot mai putini... intre timp au mai descoperit alte boli ... si pe la 90 - 95 de ani ... auzi ...: a murit saracul, maica, de guta; a murit de icter galben... sau a murit de raceala... sau de plamani, de inima... de ficat... ....
prea putini am mai auzit sa fi murit de batranete ... cred ca in curand nici unul nu mai moare de batranete... s-a cam epuizat lotul...
si pana la urma, batranetea nu e o boala... asa ca e neinteresanta...!
heartbit
Postat pe 1 Martie 2013 16:06
de radiatiile, de exploziile solare, de alimentatia bogata in e-uri si alimentatie defectuoasa, de stres, ati auzit?.....uitam! mutatiile genetice.
caleidoscop
Postat pe 2 Martie 2013 20:35

garbo060035
Postat pe 7 Martie 2013 13:50
http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI si

http://www.youtube.com/watch?v=ms_n8pfXlJY

Incercati sa faceti absatractie de faptul ca este ceva nou (nou pt noi...) si sa urmariti de cateva ori aceste doua documentare primul este de vreo 4 ore iar al doilea -Noua Medicina Germana, sunt vreo 8 episoade, dar ceea ce vi se releva aici este mult prea important ca sa nu merite efortul. Sunt doua link-uri care va pot ajuta sa intelegeti ce si cum e cu cancerul si daca doriti va recomand sa luati legatura cu dr.Crina Veres-Cluj (cautati informatii de contact pe net).

monik_duta
Postat pe 10 Martie 2013 07:17
monik, sa le urmarim "de citeva ori"... de ce crezi ca nu intelegem din prima....?
"Cum e cu cancerul" e destul de clar pentru cine a trecut prin cosmarul asta. Ca e TOTAL diferit de abordarea... "comerciala" a industriei farmaceutice, asta e altceva.
quasaria
Postat pe 10 Martie 2013 10:01
INTERESANT.....
caleidoscop
Postat pe 16 Martie 2013 15:22
Amputarea unui organ, chimioterapia si radioterapia imprastie cancerul in tot organismul. Medicina Naturista este singura alternativa viabila in ciuda boicotarii ei pe toate meridianele si canalele media. Interesele marilor giganti farmaceutici sunt protejate tot mai mult. Paradigma medicinei alopate s-a schimbat, nu se mai urmareste vindecare pacientului, se urmareste legarea lui de cabinet; se numeste ""afacerea boala"", astfel pe banii pacientului, sanatatea sa este prabusita gradat; medicina alopata este aceeasi peste tot, stilul, aparatura si in general dotarile sunt altele, dar rezultatele sunt aceeleasi. Deci, alternativa este sa ne intoarcem la adevarata medicina, medicna naturii.
www,cosmeticabio-zeolit.com

Postat pe 15 Septembrie 2013 11:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
FEERIC Fashion Show Sibiu 2009 1 De la: ovisopa 22 Mai 2009 10:42
nu ma bag 75 De la: tutankhamon 3 Octombrie 2009 01:59
Cadoul ideal pentru un barbat cu stil? 33 De la: CristinaMocanu 25 August 2019 14:37
Exista sau nu dragostea la prima vedere?.... 416 De la: mirciulik78 8 Iulie 2014 14:28
concurs Papucei.ro-februarie 2 De la: allissa_kl 15 Februarie 2009 17:51
Setari Cookie-uri