Despre micuti si mutilari din motive estetice

Deschid acest subiect cu riscul de a declansa o polemica nesfarsita, dar cred ca esteo tema ce ar trebui dezbatuta pentru a face pe unele mamici sa constientizeze ca exista o limita in deciziile pe care le iau in numele si in locul bebelusului lor.

Mai precis este vorba de gaurirea lobilor urechilor de care se bucura 90 % dintre bebelusii de sex feminin din Romania. Este un business la fel de infloritor in toate maternitatile romanesti ca si cel cu pozele nou-nascutului. Dar este oare corect sa hotaram noi in numele copilului un act ireversibil pe corpul lui si fara nici un beneficiu de ordin medical, psihologic sau chiar estetic, caci ce oare poate fi mai frumos decat trupusorul fraged si perfect conturat al unui bebelus sanatos in primele zile dupa nastere.

De ce aceasta dorinta de plusare si de impopotonare inutila a unei minuni deja complete, chiar cu riscul unor probleme reale? Nu putini au fost bebelusii ce au fost gata sa se sufoce inghitindu-si vreun cercel ratacit din intamplare pe perna.
Si poate ca o sa va socheze acest mod de a pune problema, dar si eu am fost extrem de socata cand revenind in tara, o persoana i s-a adresat fetitei mele pe atunci in varsta de doi ani cu apelativul ''baietelule'' desi avea parul destul de lung si ,ce e mai important, purta rochita, dar nevazandu-i cerceii sau gaurile din urechi ajunsese la conluzia 'logica' ca era un baietel. Colac peste pupaza si o matusa m-a admonestat ca nu i-am facut fetii gauri in urechi sa-i pun cercei.

Sa nu ma intelegeti gresit dar urasc tipologizarea sexuala a copiilor prin demersuri nejustificate etic, iar motivatia estetica de care ne prevalam pentru a ne supune bebelusele unui act chinuitor si steril, este lipsita de orice suport fundamentat rational.

Copilul este frumos si nepretuit prin sine insusi nu prin obiectele 'de valoare' ce i le agatam de urechi, de gat, de maini si care pentru el oricum nu valoreaza nimic. Caci oare ce imagine raspunde mai degraba simtului nostru estetic : un bebe ce-i zambeste mamei cu toata gura lui stirba sau unul cu fetisoara mica schimonosita de durere si cu cerceii de aur infipti in orificiile proaspete patate de singe inchegat.
charmelen
Postat pe 23 Noiembrie 2011 21:05
"urasc tipologizarea sexuala a copiilor prin demersuri nejustificate etic"
La fel si io. Eu nu am gaurit urechile fetei. A facut-o ea, are 3 gauri in ureche. Baiatul la fel.
Axl_22
Postat pe 23 Noiembrie 2011 21:27
De la: Axl_22, la data 2011-11-23 21:27:52"urasc tipologizarea sexuala a copiilor prin demersuri nejustificate etic"
La fel si io. Eu nu am gaurit urechile fetei. A facut-o ea, are 3 gauri in ureche. Baiatul la fel.


Felicitari AXL, o atitudine corecta. Am discutat si eu cu fetita mea acest subiect-acum are patru ani- si mi-a spus ca si-ar dori intr-o zi cercei. I-am explicat ca pentru asta trebuie gaurite urechile si ca o s-o doara putin, iar ea mi-a raspuns, mai tarziu cand voi fi mare ca tine.

PS > si eu am tot 3 gauri, nu din proprie vointa, ci pentru faptul ca fiind un bebelus foarte agitat
m-am zbatut cam mult in timpul 'operatiei' si o gaura n-a iesit simetric, asa ca a fost necesara reluarea procedurii.
charmelen
Postat pe 23 Noiembrie 2011 21:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa dezveti copilul de luat in brate 36 De la: georgiana_19_88 24 Noiembrie 2010 13:25
cautam mini fotomodele 2-16 ani constanta 1 De la: kidz007767 26 Ianuarie 2012 14:13
Viol 3 De la: garbo_488575 18 Septembrie 2018 00:43
pentru toti care si-au batut joc de intrebarea mea 2 De la: zambil 7 Decembrie 2010 19:20
buna mamicilor 1 De la: alexa23_kidz 3 Ianuarie 2011 12:59
Setari Cookie-uri