alaptarea

mamici vreau si eu un sfat de la cele mai experimentate dintre voi. Bebica al meu are 4 luni il alaptez dar de cateva zile simt eu ca nu se satura cum treb. ce sa-i dau sau sa iau dati-mi voi un sfat!!
fiona22
Postat pe 18 Noiembrie 2011 13:28
Poate fi unul din puseele de creștere.Citește un pic pe net despre ele.Eu zic sa te hidratezi bine si sa l pui la san de cte ori cere.Organismul tau produce att ct e necesar. Nu te ngrijora,iti vorbesc din experiența.Am alaptat primul baiat timp de 1 an jumate si acum ,al doilea are 6 luni si este si el alaptat exclusiv la san.
elmira_omer
Postat pe 19 Noiembrie 2011 04:08
la patru luni se incepe in varf de lingurita,diverse piureuri,ca sa simta diverse gusturi.
doar in varful linguritei.de fructe,apoi cartof,morcov,etc.dar ptr un bebe e mult si atat,un varf.
in rest,daca nici asa nu se satura,mananca tu supe de vita,sau ficat de pui sau vita,somn,
adica dormi cat poti de mult,odihna,si opt pahare cu apa,si sa vezi ce lapte gras faci.
daca bea lapte dupa o ora de la supt,inseamna ca nu se satura.
si mie mi-a zis medicul,dupa ce suge dela mine,sa ii dau si in biberon,lapte cumparat.
i-am dat putin,si a patit diarie,acum are 9 luni,si tot de la mine suge.....
ii dau mai mult si mai des mancare,si asa o scot la capat.
sa iti traiasca bebele!!!!

daniilia
Postat pe 19 Noiembrie 2011 18:48
ce nashpa suna expresiile astea suge de la mine,faci lapte gras parca am vb despre vite,totusi exista in vocabularul roman si alte moduri de a formula fenomenele in speta decat cele ce suna mai degraba referindu-te la regnul animal.in fine...e deranjant sa citesti niste chestii formulate atat de primitiv
venizigoldplated
Postat pe 26 Noiembrie 2011 22:37
te-a obligat cineva?
ce usor aruncam etichetele

in mintea fiecaruia, asocierile se fac in functie de ceea ce memoria recunoaste in ceea ce recepteaza, procesele psihice superioare reactioneaza la stimulii exteriori, daca reuseste sa decodifice
se pare ca la tine asocierile sunt atat de simple incat memoria ta nu recunoaste decat campul lexical al regnului animal....
dor72_
Postat pe 26 Noiembrie 2011 22:41
De la: garbo229699, la data 2011-11-26 22:37:43 ce nashpa suna expresiile astea suge de la mine,faci lapte gras parca am vb despre vite,totusi exista in vocabularul roman si alte moduri de a formula fenomenele in speta decat cele ce suna mai degraba referindu-te la regnul animal.in fine...e deranjant sa citesti niste chestii formulate atat de primitiv


dar chiar sunt primitive! crezi ca daca suntem bipezi si articulam cuvinte suntem foarte departe de celelalte mamifere? Si acelea sunt programate sa produca lapte.
Singura diferenta este ca celalate mamifere nu au la dispozitie forumuri pe care sa le agaseze cu asemenea subiecte. Pe animalele alea le duce capul, sau cel putin au instictele nealterate, si stiu ce sa faca!

Sunt de parere ca persoanele care au orice problema fizica, cu atata mai mult daca e vorba de hranirea adecvata a unui sugar, sa se adreseze persoanelor SPECIALIZATE!!! Exista pediatrii, nutritionisti si probabil alti specialisti de care nu am habar acum, care pot sprijini mama in asemenea situatii. Ca isi dau cu parerea alte muieri cel putin la fel de destepte ca initiatoarea subiectului, nu garanteaza un raspuns corect cu privire la regimul mamei si al hranirii sugarului.
Gmihaela
Postat pe 27 Noiembrie 2011 18:06
De la: garbo229699, la data 2011-11-26 22:37:43 ce nashpa suna expresiile astea suge de la mine,faci lapte gras parca am vb despre vite,totusi exista in vocabularul roman si alte moduri de a formula fenomenele in speta decat cele ce suna mai degraba referindu-te la regnul animal.in fine...e deranjant sa citesti niste chestii formulate atat de primitiv


Evident, nashpa e un cuvant foarte elevat.
DD_BB
Postat pe 1 Decembrie 2011 19:39
cel mai bine este sa te folosesti de instincte. hidrateaza-te bine, da-i copilului sa manance din ambii sani si cat de des vrea , cel putin 2 ore. eu le-am introdus copiilor mei si cate un fruct, si supita de la 4-5 luni (diversificarea), pt ca o masa pe zi nu le dauneaza. Nu am tinut cont de ceea ce spun doctorii si i-am alaptat la san pana la 10-12 luni, pana am simtit eu ca e timpul sa ne despartim de acest moment foarte frumos dealfel. Diversificarea se face mult mai usor cu alaptarea la san pt ca riscurile de scaune moi snt reduse. Am copii sanatosi de 18,15 si 4 ani. Poti alege din sfaturi ceea ce crezi si simti ca vi se potriveste cel mai bine. Instinctele tale de mamica vor sti sa te indrume. Foloseste-le.
garbo251239
Postat pe 2 Decembrie 2011 10:10
nu avem pretentii de vocabular prea elevat,draga care ma citezi si critici,nu de la milka cel putin ci un vocabular un pic mai mascat sa zicem,atunci cand vb de lucruri ceva mai intime cum ar fi alaptarea,care e ceva fiziologic si firesc bineinteles,ca si multe altele de altfel,dar pe care le evitam a le discuta in public...
venizigoldplated
Postat pe 2 Decembrie 2011 17:16
exact la patru luni,in general un bebe nu se mai satura doaR cu laptele mamei.
in functie de greutatea lui,si de ce zice si medicul,ii dai in varful linguritei,diverse piureuri.
doar cat sa simta gustul de para,mar,banana,la fiecare trei zile alt gust nou.
cat un bob de orez,bineinteles piure fin.
eu asa am facut.
si cand a vrut ,i-am dat si mai mult,de ex la para,palngea cand intrerupeam sa ii dau,si luam departe bolul,si se bucura cand ii dadeam din nou....
in cartea lui elisabeth fenwikh,asa scrie,ca de la 4 luni,diverse piureuri.
si aici in grecia,la fel fac mamicile,daca bebe in jur de 6 kg,ii dau in varf de lingurita,diverse.
cand una cand alta.
si asa cand va ajunge la sase luni,va fi pregatit sa manance o masa de fruct,una de supa,una crema,etc.
eu continui alaptatul,chiar daca a mea are acum 9 luni.
mananca fruct,supa,iaurt,crema,si intre mesele astea,laptele meu.
dimineata si seara alaptat iar.
asta e parerea mea.
sa va traiasca bebele si sa fie sanatos/
d
daniilia
Postat pe 2 Decembrie 2011 21:43
O mama produce exact cat lapte are nevoie bebelusul ei - trebuie doar sa-l pui la san de cate ori da semne ca ii e foame si organismul tau va raspunde la cererile lui. E prea devreme pentru diversificare, conform recomandarilor OMS si ultimelor descoperiri legate de acest domeniu.
Nu-i rapi copilului tau una dintre cele mai mari placeri si cel mai mare avantaj pentru un inceput de viata reusit. Daca ii dai lapte formula cu biberonul, in curand nu va mai suge la san din comoditate, pentru ca e mai dificil decat sa suga din tetina.
Fetita mea, de 1 an si 4 luni, habar n-are ce este laptele formula, suge in continuare, pe langa mancarea pe care o mananca - am inceput diversificarea la 7 luni -, este foarte sanatoasa, are greutate optima, iar alaptatul ne-a ferit de multe boli si stres.
Daca ai nevoie de ajutor referitor la alaptare, ti-o recomand pe asistenta sefa de la Spitalul Municipal, dna Chiru, care, dupa parerea mea, face cat zece medici la un loc.
Nu te lua dupa medici depasiti, bunici si prietene binevoitoare - ai incredere in tine si alapteaza copilul cat mai mult posibil. Succes!
garbo166153
Postat pe 9 Decembrie 2011 08:41
Eu mi-am alaptat fetita 2 ani, iar primele 6 luni a fost hranita exclusiv la san. Tot in jurul varstei de 4 luni mi se parea ca nu se mai satura. Medicul mi-a recomandat medicamente pe baza de plante, pentru stimularea lactatiei. Am constatat insa ca spirulina are un efect extraordinar si am renuntat la orice alt medicament. Sunt foarte bune si ceaiurile de anason si chimen, dar spirulina a avut efect puternic, in cazul meu.
criliana
Postat pe 19 Decembrie 2011 22:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
imdemnizatie 7 De la: Stanciu_Florina_1 1 Septembrie 2014 13:33
alocatii de stat pt. copiii 1 De la: garbo182891 23 Februarie 2011 11:07
doctori 1 De la: garbo205470 12 Mai 2011 21:09
studii copii 1 De la: kidz004086 14 Octombrie 2009 17:53
se cere ajutor!nu ocoliti subiectul 5 De la: tutankhamon 9 Septembrie 2010 21:10
Setari Cookie-uri