DEMISIE

Buna. Am o nelamurire. Lucrez la firma X, dar vreau sa plec la o alta unde sunt platita mai mult. Pot pleca prin demisie daca de ex pe data de 15 trebuie sa fiu la noul loc de munca? Mentionez ca de pe 18 luna curenta intru in concediu de odihna 10 zile si tinand cont de noul cod al muncii nu a-si indeplinii cele 21 de zile ptr preaviz. Intrebarea mea este pot pleca prin demisie fara preaviz? Si daca da mi se va mai platii salariul pe perioada in care am lucrat sau fiecare firma are regulamentul propriu?
Laura76
Postat pe 17 Iulie 2011 12:46
De la: laura33c, la data 2011-07-17 12:46:40Buna. Am o nelamurire. Lucrez la firma X, dar vreau sa plec la o alta unde sunt platita mai mult. Pot pleca prin demisie daca de ex pe data de 15 trebuie sa fiu la noul loc de munca? Mentionez ca de pe 18 luna curenta intru in concediu de odihna 10 zile si tinand cont de noul cod al muncii nu a-si indeplinii cele 21 de zile ptr preaviz. Intrebarea mea este pot pleca prin demisie fara preaviz? Si daca da mi se va mai platii salariul pe perioada in care am lucrat sau fiecare firma are regulamentul propriu?
nu stiu ce sa zic....Daca esti sigura ca poti obtine acel loc de munca unde poti castiga mai mult....Sa vorbesti cu seful tau si sa ii spui ca ai o problema mare si trebuie sa te ocupi de ea...Sa nu ii spui ca ti-ai gasit alt loc de munca,nu stiu sa nu te parasca colegii...Sa nu mai povesti nimanui ca ai gasit un job mai bine platit....ci vorbeste cu seful si spune-i ca vrei sa demisionezi....dar nu ii povesti sa ti-ai gasit alt job.si vezi ce zice seful,zic si eu
ingerasulluptator
Postat pe 17 Iulie 2011 16:23
De la: laura33c, la data 2011-07-17 12:46:40Buna. Am o nelamurire. Lucrez la firma X, dar vreau sa plec la o alta unde sunt platita mai mult. Pot pleca prin demisie daca de ex pe data de 15 trebuie sa fiu la noul loc de munca? Mentionez ca de pe 18 luna curenta intru in concediu de odihna 10 zile si tinand cont de noul cod al muncii nu a-si indeplinii cele 21 de zile ptr preaviz. Intrebarea mea este pot pleca prin demisie fara preaviz? Si daca da mi se va mai platii salariul pe perioada in care am lucrat sau fiecare firma are regulamentul propriu?

Plata drepturilor salariale nu face obiectul regulamentului intern decat referitor la data platii, eventual.
La plecate trebuie sa vi se plateasca integral salariul pentru perioada lucrata+ diferenta pentru zilele de concediu neefectuate aferente perioadei lucrate din an sau din anii anteriori daca e cazul. Puteti sa plecati cu demisie cu preaviz, sau cu acordul partilor, la o data de comun acord stabilita. Sau puteti sa nu mai mergeti la lucru de la o anumita data si vi se va desface contractul de munca pe motiv de absente nemotivate. In niciunul din cazuri societatea de la care plecati nu are dreptul sa va retina salariul pe perioada efectiv lucrata.
Lidiaolteanu
Postat pe 22 Iulie 2011 16:32
termenul de preaviz pe care trebuie sa-l executi este cel din contractul tau individual de munca. Chiar daca s-a schimbat codul muncii, in privinta preavizului este vb de termenul maxim care poate fi executat. Asta poate te ajuta cu ceva - eventual iti scurtezi concediul de odihna, pentru a te incadra in cele 15 zile (asa CUM CRED CA AI IN CONTRACT). Concediul de odihna neexecutat trebuie sa ti-l plateasca la data incetarii contractului de munca, impreuna cu toate drepturile salariale aferente. BAFTA!
garbo208766
Postat pe 23 Iulie 2011 08:17
daca te intelegi cu seful si iti da drumu, poti pleca si fara preaviz, daca nu, va uza de tot ce-i ofera legea, ba si mai mult, pentru a te intarzia, oricum gaseste alt motiv decat cel real.Chiar daca demisia nu trebuie motivata , cu siguranta te va intreba. bafta
felicialovin
Postat pe 29 Iulie 2011 09:26
Ai grija si la concediul de odihna,daca vrei sa pleci.Ma refer la faptul ca daca concediul de odihna este din acest an,ar fi bine sa calculezi cate zile ai dreptul anul acesta si anume: iei din contract cate zile de concediu ai dreptul/an si imparti la 12 (luni) si inmultesi cu cate luni ai lucrat in acest an .iti spun acet lucru pt. ca la lichidare sa nu ai surprize ,mai ales daca ai luat bani de concediu.
Referitor la demisia fara preaviz se poate face doar de comun acord.Vezi ce scrie in contract in legatura cu preavizul.
Uite ce zice codul muncii:


Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

sper sa iti foloseasca:)
lucia12
Postat pe 9 August 2011 13:08
Poti sa ceri demisia fara efectuarea perioadei de preaviz, daca sngajatorul este deacord, in caz contrar apare obligativitatea efectuarii acestei perioade.
CABINIUC
Postat pe 9 August 2011 13:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DEMISIE 7 De la: CABINIUC 9 August 2011 13:08
caut,un job 4 De la: nelly05 29 Septembrie 2009 11:04
job cu venit substantial,promovat de mitropolia ramana 2 De la: vuvuzela 5 Aprilie 2012 17:12
alege produsele bio si castiga si un venit suplimentar 1 De la: garbo034654 27 Noiembrie 2011 14:50
castiga on line 5 De la: ameno 27 Ianuarie 2011 10:39
Setari Cookie-uri