scandalul datelor private interceptate de google se extinde!

'" Scandalul datelor private interceptate de Google se extinde!
31 05 2010 17:09AutoritŃ■ile austriece au emis un ordin prin care se interzice accesul ma║inilor Google Street View pe teritoriul acestei ■Ńri. HotŃrÔrea va fi revocatŃ doar dupŃ ce Google va aduce oficialilor austrieci probe concrete cŃ vehiculele nu au fost folosite pentru a colecta date private ale utilizatorilor.

Comisia austriacŃ pentru Protec■ia Datelor (DSK) dore║te ca Google sŃ nu poatŃ realiza noi ţnregistrŃri ║i nici utiliza ţn nici un fel datele colectate pe teritoriul Austriei, pÔnŃ la finalizarea anchetei. äAm cerut Google ca, pÔnŃ pe data de 7 iunie 2010, sŃ prezinte o descriere tehnicŃ a activitŃ■ii sale de colectare de date pe teritoriul austriac ║i, de asemenea, sŃ rŃspundŃ unui chestionar amŃnun■it" - se aratŃ ţn nota DSK.
Publicitate

Ac■iunea autoritŃ■ilor austriece este similarŃ investiga■iilor ţncepute ţn Statele Unite, Germania, Spania ║i Italia dupŃ ce Google a admis cŃ ma║inile Street View, care realizeazŃ panorame stradale ţn peste 30 de ■Ńri, au interceptat accidental date personale prin intermediul re■elelor WiFi nesecurizate. Ancheta DSK ar putea dura circa douŃ luni, conform declara■iilor unui membru al comisiei, Waltraut Kotschy.

Co-fondatorul Google, Sergey Brin, a recunoscut, sŃptŃmÔna trecutŃ, cŃ societatea äa dat-o ţn barŃ" atunci cÔnd a strÔns accidental date private ║i-a luat angajamentul sŃ supravegheze mai bine aceste activitŃ■i. ╬n cadrul companiei au fost ini■iate mai multe controale interne privind aceste incidente ║i au fost luate mŃsuri pentru a evita, pe viitor, colectarea datelor personale. ä╬ncrederea este foarte importantŃ pentru noi. Vom face tot ce putem pentru a pŃstra aceastŃ ţncredere" - sus■ine Brin.

Criticii Google sus■in ţnsŃ cŃ incidentul nu reprezintŃ de loc un accident. äCei de la Google ţi cred cumva pe to■i ceilal■i ni║te pro║ti? Identificarea ║i ţnregistrarea via WLAN nu se poate face decÔt cu bunŃ ║tiin■Ń, iar datele ob■inute astfel se constituie ţn informa■ii cu caracter personal" - a declarat, pentru ziarul Salzburger Nachrichten, expertul austriac ţn securitatea datelor Hans Zeger, care a avertizat cŃ aceste informa■ii pot fi folosite nu doar ţn scop comercial, ci ║i ţn scop criminal.

PÔnŃ acum, Google nu a respectat termenul impus de autoritŃ■ile germane (26 mai, ora 24.00) pentru a permite acestora accesul datele confiden■iale colectate ţn acest stat. Compania a permis accesul oficialilor doar la ma║inile Street View, dar nu ║i la datele colectate. ╬n urma controlului efectuat la cererea Agen■iei de Protec■ie a Datelor din Hamburg, autoritŃ■ile au concluzionat cŃ, utilizÔnd software-ul de cartografiere, Google a dorit sŃ marcheze, cu bunŃ ║tiin■Ń, re■elele de acces Wi-Fi nesecurizate - ocazie cu care a salvat ║i anumite date personale din acele re■ele. Oficialii companiei s-au apŃrat sus■inÔnd cŃ realizarea unei baze de date a re■elelor wireless nu a avut alt scop decÔt ameliorarea func■ionŃrii hŃr■ilor ║i celorlalte servicii.

Foto: Google StreetView car, via DailyMail

Comisarul german pentru protec■ia datelor, Peter Schaar, a declarat cŃ explica■ia furnizatŃ de companie - care a prezentat culegerea datelor drept un accident - este neobi║nuitŃ. Anterior acestui incident, Google a fost obligat de autoritŃ■ile germane sŃ ║teargŃ nu doar fe■ele oamenilor ║i numerele ma║inilor, ci ║i numerele ║i denumirile strŃzilor de pe case, precum ║i orice alte amŃnunte care ar putea identifica un imobil, la cererea proprietarilor.

¬i ţn Statele Unite, Comisia FederalŃ pentru Comer■ se pregŃte║te sŃ lanseze o investiga■ie similarŃ, pentru a stabili dacŃ, pe durata colectŃrii de date, s-au ţncŃlcat regulile de acces neautorizat la computere ║i comunicŃri private. Autoritatea irlandezŃ de protec■ie a datelor a cerut, de asemenea, companiei Google sŃ ║teargŃ toate datele colectate accidentat de ma║inile Street View

╬ntr-un comunicat oficial, cei de la Google au sus■inut cŃ proiectul care viza colectarea de date punctuale despre re■elele WiFi, de genul informa■iilor SSID ║i adreselor MAC, era destinat ţmbunŃtŃ■irii aplica■iei Google Maps for mobile - care permite utilizatorilor sŃ ob■inŃ informa■ii despre un traseu sau sŃ localizeze o serie de puncte de interes, ║i cŃ operatorii nu ║i-au dat seama, ini■ial, cŃ vehiculele ţnregistrau ║i activitatea din re■elele wireless. PurtŃtorul de cuvÔnt al grupului, Peter Barron, a declarat cŃ datele culese accidental nu au fost niciodatŃ disponibile celor dinafara companiei ║i cŃ acestea vor fi distruse cÔt mai repede posibil.

äEste inacceptabil ca o companie care opereazŃ ţn UE sŃ nu respecte regulile UE", a ripostat ║i comisarul european pentru justi■iei Viviane Reding, care, ţn iunie 2009, i-a explicat personal celuilalt co-fondator Google Larry Page, cŃ toate companiile care ţ║i desfŃ║oarŃ activitatea ţn spa■iul european trebuie sŃ respecte legi stricte privind via■a privatŃ a cetŃ■enilor, precum ║i care sunt detaliile personale ce pot fi date publicitŃ■ii fŃrŃ acordul lor.

Pe lista celor 30 de ■Ńri ţn care au ac■ionat vehiculele Google Street View, colectÔnd peste 600 de GB de date personale, se numŃrŃ ║i RomÔnia. AutoritŃ■ile romÔne nu s-au sesizat, deocamdatŃ, referitor la posibilul acces la datele personale ale cetŃ■enilor romÔni."


vuvuzela
Postat pe 30 Octombrie 2010 06:22
uite, vezi?... informatia asta "manipulatoare" ai copiat-o tot de pe "perimatul Google"...

sa nu imi spui ca ai dactilografiat tu asa de bine cu diacritice si punctuatie, dupa textul "din revista"... ca nu te cred!...:)

mey vuNvu... dar idei de la tine, ca sa pui de-un topic ca lumea, nu ai?

intreb si io acuma... pana nu vii din "misiune" si ma pui la coltz pe coji de nuca...:P

:))
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 12:23
De la: eu_geminy, la data 2010-10-30 12:23:56uite, vezi?... informatia asta "manipulatoare" ai copiat-o tot de pe "perimatul Google"...

sa nu imi spui ca ai dactilografiat tu asa de bine cu diacritice si punctuatie, dupa textul "din revista"... ca nu te cred!...:)

mey vuNvu... dar idei de la tine, ca sa pui de-un topic ca lumea, nu ai?

intreb si io acuma... pana nu vii din "misiune" si ma pui la coltz pe coji de nuca...:P

:))
cum comentezi subiectul?de ce eviti?nu intelegi ca eu nu intru pe google?am prea multe date despre el.o mare excrocherie ,manipulare si urmarirea clientilor.ai ceva de comentat?iti vei pune si cip subcutanat?
vuvuzela
Postat pe 30 Octombrie 2010 20:41
mey vuNvu...

la subiect, nu am ce comenta.
sincer, mi se cam roupe ca m-au interceptat aia wireless-ul.
datele private/ importante nu se lasa oriunde, oricum. doar fraierii au de ce sa se teama.:D

cu vrajeala aia ca "nu intri pe google", las-o mai moale. ceea ce ai postat aici e un copy/paste care se gaseste perfect identic in vreo suta de locuri pe google.


asa, si?!... daca ai "atat de multe date", ce-o sa faci cu ele? vrei sa-ti spun eu? hotzomanoooo... nu zic, ca ma da afara de pe garbo si nu vreau!...:P

ete nah ca ma las manipulat de google si nu dau curs bazaconiilor de "conspiratie mondiala" pe care le postezi din toate pozitiile de sex-lipsa la inventar...:)))

iar in legatura cu cipul despre care vorbesti... scuza-ma, dar am atatea pe cap, incat cipul cu pricina e ultimul lucru la care m-as gandi.

dar, daca o sa am eu chef, imi bag un chip si in... pix.
care e problema ta?!:))))

PS: te-am rugat sa vorbesti frumos cu mine, daca vrei sa-ti vorbesc frumos.
stii bine ca la mine nu tin "militzienismele" astea de dinainte de '89.
si nici macar cele de dupE...:P
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 21:58
baga, vuNvu, ca iti pica topicu asta beton...:)))
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:40
persidadamian
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:46
hehehe, vuNvu...
acu' ai o jena pana vei concepe o replica adecvata...aaaaa?!...:)))
:PP
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:49
las-o Ge sa ase gandeasca, vrei sa se piarda asa repede?
Laura_M
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:52
pey aku se face ca ploua, dupa ce da "minunea" asta de topic copiat de la altii...:))))
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:53
miroase a ars...
multumeste-te ca-ti raspunde femeia si daca gandeste asa mult (oare )
iti raspunde si ea cand poate
Laura_M
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:56
ei nah... ar vrea sa stearga topicu, da' n-are cum...:)))
eu_geminy
Postat pe 30 Octombrie 2010 23:38
daca sterge toapicu, unde mai vorbeste cu tine?
Laura_M
Postat pe 30 Octombrie 2010 23:43
in prevata, mey Laura. ca acolo stie ea ca s-au scos microfoanele...:P
:))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 00:08
orishicat, are nevoie de tine
Laura_M
Postat pe 31 Octombrie 2010 00:12
no, vuNvu, zi care-i treaba aciulea, ca altfel declar subiectu inchis...:P
:))))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 00:34
mey vuNvu, eu tot astept o riposta dura din partea ta...
sa nu zici ca nu ti-am zis daca gasesti lacat aici...:P
:))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:17
De la: eu_geminy, la data 2010-10-31 01:17:02mey vuNvu, eu tot astept o riposta dura din partea ta...
sa nu zici ca nu ti-am zis daca gasesti lacat aici...:P
:))
ma tot intrebam de 'MUTI 'dar nu vroiam martori."MUTI" la vila la mama.
vuvuzela
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:27
hehehe, deja le amesteci cu celalat topic...

mey vuNvu... tu ai bagat nasu' in drogurile alea de le-ai "confiscat" ieri....:))))))))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:29
De la: eu_geminy, la data 2010-10-31 01:29:38hehehe, deja le amesteci cu celalat topic...

mey vuNvu... tu ai bagat nasu' in drogurile alea de le-ai "confiscat" ieri....:))))))))nu merge.chiar daca vor unii!!eu nu folosesc.
vuvuzela
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:33
eh... inseamna ca iar ai scapat romparkinul in vodca...:D
:)))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:39
nu-i bai, tu vuNvu...noi sa fim sanatosi.
ca stii vorba aia:

"decat bolnav in pat,
mai bine beat sub pat"...

:))))))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:43
De la: eu_geminy, la data 2010-10-31 01:39:47eh... inseamna ca iar ai scapat romparkinul in vodca...:D
:)))asa ma vezi tu in mentalul tau,consumatoare de votca?phhhhh
vuvuzela
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:44
Gemy,ce parere ai despre filmul -the circus"-?
vuvuzela
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:47
eu cred ca e vorba de o pura coincidentza. neg existentza acelui "telefon mobil" la care vorbeste doamna din film... pana cand cineva nu-mi va dovedi cu certitudine ca acel obiect era un celular, nu-mi bat capul cu absurditati.
vorbesc serios, chiar am la ce ma gandi, am ce face...
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 01:56
De la: eu_geminy, la data 2010-10-31 01:56:32eu cred ca e vorba de o pura coincidentza. neg existentza acelui "telefon mobil" la care vorbeste doamna din film... pana cand cineva nu-mi va dovedi cu certitudine ca acel obiect era un celular, nu-mi bat capul cu absurditati.
vorbesc serios, chiar am la ce ma gandi, am ce face...

nu crezi in paranormal?unde dispare femeia totusi?
de telefon nu vb deocamdata.
vuvuzela
Postat pe 31 Octombrie 2010 02:07
nu cred, mey vuvu, in niciun paranormal. eu cred in sanatatea copilului meu, in linistea caminului, in timpul pe care il am la dispozitie berechet acum, in prietenii adevarati pe care ii am, in lucrurile care imi incanta simtzurile... ma intereseaza lucrurile palpabile, pe lumea asta.

asa-s eu, mai "ignorant", mey... m-a facut mama cu picioarele pe pamant cu capul pe umeri si "plutash" rau cand ma indragostesc.:P
:))
eu_geminy
Postat pe 31 Octombrie 2010 02:10
Nimic nu reuseste sa uimeasca .
In fiecare zi se fac progrese de care noi nu vom afla niciodata sau altele dintre ele de care vom afla cu siguranta ultimii , dupa ce am fost deja expusi ...
AngeloBluLdy
Postat pe 8 Noiembrie 2010 10:37
daca nu ai nimic de ascuns ...... pe cine intereseaza ce interceptari se fac.

Da.... se fac.... si ce?
cricat
Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:23
cricat...

de interceptari se tem cei ce au de ce...
precum si cei ce se cred importanti fara sa fie:P

altfel, cam nimic de pe lumea asta nu e chiar fara rost...:DD
:)))
eu_geminy
Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:39
eu nu ma tem ... Ge...

stiu ce sunt "luminitile" din pomi.... ochii de la cucuvele....
cricat
Postat pe 9 Noiembrie 2010 22:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Meditatia si terapia prin Qigong-ul Traditional - Cezar Culda 17 -22 Nov 2014 Timisoara 1 De la: Marcel_D 10 Noiembrie 2014 23:14
SUNT DISPERATA 4 De la: luptatoareacurajoasa 20 Iunie 2010 20:13
cutremurul din Chile 1 De la: Alexxandra 28 Februarie 2010 13:12
TRIUMFUL SPERANTEI 5 De la: garbo158131 9 Februarie 2014 17:40
NOU GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALA 12 MAI 2011. 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 22 Aprilie 2011 14:51
Setari Cookie-uri