Roman....pribeag prin lume.

Ma adresez celor plecati de acasa din Romania, in lume. Cum sunteti priviti voi acolo unde sunteti, ce parere aveti voi de ,oamenii straini unde locuiti,, cum va place acolo???!! Sunteti multumiti de voi??!! O sa va.ntoarceti acasa , daca se va rezolva problema tarii noastre!!
Jojolin
Postat pe 24 Septembrie 2010 22:46
Bine v am gasit. In urma cu 25 ani si mai bine, eram ghid la ,,O.J.T Maramures, faceam grupuri de turisti ,cu care vizitam , in timpul concediului , Ungaria, Bulgaria, Rusia, (tarile socialiste), cand eram in excursii, eram incantati,de frumusetile tarilor ,de bunastarea lor si de ,oameni, care, erau destul de ,ospitalieri.,Am fost la o nunta in Iugoslavia, a fost foarte frumos, Dupa ,,2003, vizitez des, Spania pt, ca am aici de 11 ani cei 2 baieti. A fost cand am stat (impreuna cu sotul) si 6 luni,, Nu mi plac de loc spaniolii,sunt fiinte ,reci, ingamfate, nu sunt prietenosi de loc.Am vecina aici pe strada (a doaua casa de la fiul meu) care i a spus cuiva ca, nu-i plac ,,strainii,, nu-i suporta,,, trece pe langa noi, se uita ca o proasta la tine si nu saluta,,e tanara, are vreo40 ani,, poate mai putin,, Merg, cu sau dupa ,nepoti la scoala, daca ajung mai repede, cand vin craiesele spaniole, nici nu saluta, nu ma baga in seama,,cand vin mai tarziu, eu,, le zic,,buna,,,((holla) si stau departe si astept sa iasa nepotii din clasa sa i duc acasa.Ma simt straina, parca as fi inchisa intr o cusca! Nu ma simt de loc in largul meu, desi cunosc limba spaniola. N ai cu cine schimba o vorba,, e groaznic, sa treci pe langa lume,sa ti fie ,vecini((ca mutu)) sa nu te salute, sa nu schimbi o vorba! N as vrea niciodata sa raman sa traiesc pe aceste meleaguri mute ale lui Cervantes aici de unde va scriu acum in Spania,Astept,25X..cand ne intoarcem acasa,Acum astept sa mi scrieti, si voi cum va simtiti , prin locurile straine unde locuiti.Sa auzim numai de bine,
Jojolin
Postat pe 24 Septembrie 2010 23:17
ce topic bun pentru astia plecati de-acasa ca noi
Si eu am observat raceala si rautate, cum sa nu observi?! Dar in timp mi-am dat seama ca peste tot sunt oameni si oameni. Am intalnit multi care habar n-au unde e romania sau care mi-au zis direct ca Romania e de rahat (exact asa, nu exagerez), dar cand l-am intrebat daca a fost vreodata in ro a zis ca nu. Nu mai zic de uitat chiors cand te aud vorbind cu accent . Dar am intalnit si oameni de treaba, super simpatici, cu care am stat de vorba ca de la egal la egal, am rs am glumit fara retinere. Pentru cei care sunt deschisi la minte se merita totusi sa incerci sa treci peste toate obstacolele.
mugure_alb
Postat pe 25 Septembrie 2010 01:19
ne bucuram sa va ascultam.nu trebuie generalizat.tine numai de voi sa fiti acceptati in societatea tarii in care va aflati.ce faceti sa fie cunoscuta Romania in lume si altfel decat asa cum au ei cunostiinte despre noi?le vorbiti de cultura noastra,de turismul nostru?incercati voi sa fiti mai prietenosi,indiferent ce meserie sau munca faceti acolo.ce vizitati acolo?ce vi se pare si interesant la straini?
vuvuzela
Postat pe 25 Septembrie 2010 01:38
Da,sunt si oameni de treaba si intre spanioli. O perioada de timp fiul cel mic a locuit in Spania in Guadalajara, acum locuiesc langa Tolledo,, acolo am cunoscut si persoane de treaba , pasionate de turism,cultura altor tari,Am intrat pe net si le am aratat ce frumoasa i Romania ns, zone folclorice minunate,ei stiau de noi doar de,,,,,DRACULA,,,,,,atat.Le am aratat si frumosul meu Maramures asa ca,,,eu sunt in Spania,,dar in casa ns, din Baia-Mare,sta un prieten cu sotia din Guadalajara, ca s au dus sa viziteze si Romania,ei au vizitat si Himalaya, Tibetul,,multe locuri minunate,Au plecat luni i a asteptat un nepot,iar acum se distreaza ca la noi la Bapa-Mare este ,,Sarbatoarea Castanelor,,,24-26,,IX,,,deabia astept sa se n-toarca sa mi spuna adevarata parere despre Romania,vor face un tur de Romania,,Moldova,Bucovina,,,,,,vreau sa vada manastirile frumoase,,,,,,,tot ce pot vedea, Cu ei si cu o alta persoana minunata,, Milla puteai vb, erau prietenoase,educate,,dar astea de aici ,,,,,,,,catastrofe!!
Jojolin
Postat pe 25 Septembrie 2010 09:30
La Baia-Mare,,,,,,,,
Jojolin
Postat pe 25 Septembrie 2010 09:33
De la: Jojolin, la data 2010-09-24 22:46:34 Ma adresez celor plecati de acasa din Romania, in lume. Cum sunteti priviti voi acolo unde sunteti, ce parere aveti voi de ,oamenii straini unde locuiti,, cum va place acolo???!! Sunteti multumiti de voi??!! O sa va.ntoarceti acasa , daca se va rezolva problema tarii noastre!!


OK
bine
foarte buna sau cel putin buna
DA!
NU!
Ciresica
Postat pe 27 Septembrie 2010 07:48
Sunt privita ca un extraterestru. Dar asa am fost privita si in Ro, deci e ok. Sunt mai mult decat multumita de mine, nu as fi crezut vreodata ca voi evada. Practic, traiesc o alta viata, complet diversa de prima. Nu vreau sa ma intorc, Romania mea e in mine.
Cum e privita Ro nu ma intereseaza si nu fac nimic sa schimb parerile italienilor despre romani, eu nu impart lumea pe nationalitati. Socializez aici cu cine-mi place-roman, italian, african...-sunt libera, sunt in sfarsit libera. Multumesc lui Dumnezeu.
Luna_in_capricorn
Postat pe 27 Septembrie 2010 09:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
LA CINE TINE BARBATUL MAI MULT ? 148 De la: VOIAJOR 13 Martie 2013 16:00
MAI EXISTA ROMANTISM? 15 De la: preciouss 3 Decembrie 2009 19:29
un sfat ,va rog ! 17 De la: garbomi 18 Decembrie 2013 20:11
o mica parere si la cazul meu "in amore" 7 De la: andrutza448 27 Septembrie 2009 03:15
cand imi voi gasi linistea sufleteasca? 99 De la: sageataalbastra 14 Septembrie 2010 15:50
Setari Cookie-uri