ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Mersul in premergator

Voteaza
*****Scor: 4.3333333333333 din 3 voturi
 

De la ce varsta pot sa pun fetita mea de 6 luni in premergator? Medicul ortoped imi spunea cand am fost la ecografia de sold ca se poate pune de cand copilul isi tine perfect capul sus,adr nu mai mult de 15 minute odata,de cate ori vreau eu pe zi? Bineinteles nu foarte mult! vreau si eu parea voastra!! : Va multumesc!!!!!
  citeaza   raspunde

eu pe fiul meu l-am pus in premergator de la 8 luni....dar presupun ca merge si mai devreme daca se ridica pe picioruse in patutz si are stabilitate..dar totusi de la 6 luni mi sa parut prea devreme cu toate ca mergea tinandu_se de marginea patutului!
  citeaza   raspunde

si eu pe fetita mea am puso de la 7 luni si am lasato azi 5 min,maine 10,si am crescut timpul asa pana pe la 10 luni cand a vrut sa mearga singura facand primii pasi,dar ajunsewse sa stea si 2 ore cat aveam treaba .nu se mai dadea jos din el.ii placea mult
  citeaza   raspunde

de la ce varsta pot sa pun fetita mea de 6 luni in premergator?

nu te scartaie la ureche?


  citeaza   raspunde

Anabell penalizare!!!Ai uitat ca si al tau a trecut prin faza asta ha?
  citeaza   raspunde

cum sa uit dar sa rectifice modul cum a pus intrbarea,o virgula la locul ei face multe.


in plus sa asculte dr daca tot a fost la control,eu nu am pus niciodata intrebarea asta nimanui,infara de medicul responsabil intr-o oarecare masura cu asta.
  citeaza   raspunde

na acum nu te impiedica si tu in toate virgulele
  citeaza   raspunde

Virgule, liniute...... la ce folosesc???
  citeaza   raspunde

De la: nicoletta_kidz, la data 2010-09-06 17:29:24Virgule, liniute...... la ce folosesc???
chiar asa la ce folosesc?
de foame nu tin......asa ca le putem simti lipsa.
  citeaza   raspunde

Buna fetele. Eu cred ca ar trebuie sa aiba stabilitate copilul si sa isi tina echilibrul singur. Nu conteaza ca are 6 luni. Nu e deja "mare". Eu nu inteleg graba asta. Prima data lasa copilul sa stea in fund singur, sa se ridice singur in picioare si apoi ai vreme de rotobil. Desi in ultimul timp doctorii nu mai recomanda premergatorul e alegerea fiecaruia cat il lasa pe copil sa stea acolo. Doctorul fetitei mele a spus : NU rotobil sau premergator cum se spune mai nou.
Eu am mai pus-o sa stea max 1 ora pe zi, atunci cand vroiam sa pregatesc ceva de mancare si nu puteam de ea ca imi devasta casa.
  citeaza   raspunde

Eu nu sunt deacord cu premergatorul; Mariei i-am luat, cand deja mergea bine de-a busilea o masinuta care avea un cadru de protectie, statea calare pe ea si mergea prin casa; si acum se joaca cu ea, dar acum merge cu viteza ca are un an si jumatate.
  citeaza   raspunde

parerea mea e sa nu mai faci Epo...fii la copil ca prea multe da incancer. lasale la nevoie . si va doresc sanatate si sa nu aveti nevoie de E....fiiii.lasa copilu sasi formeze muskii singur .
  citeaza   raspunde

HA????
  citeaza   raspunde


Dragi parinti
Imi pare rau ca iar intervin darnu pot citii, < daca medicii ortopezi indica , la copii premergatoare > si chiar la varsta frageda de tot , ce mai putem sa zicem noi ??!!

Acest lucru ne da iar o mica concluzie > unde se pregatesc acesti studenti medicinisti, si cine le sunt profesorii !!??

Sau poate chiar ei au firme care vand aceste rotobiluri , premergatoare, cum se mai intampla !

Nu merita discutat , deci in rest No coment .
ZP expert in kinetoterapie si motricitate speciala
  citeaza   raspunde

De la: florina77_ar, la data 2010-09-01 16:28:05 De la ce varsta pot sa pun fetita mea de 6 luni in premergator? Medicul ortoped imi spunea cand am fost la ecografia de sold ca se poate pune de cand copilul isi tine perfect capul sus,adr nu mai mult de 15 minute odata,de cate ori vreau eu pe zi? Bineinteles nu foarte mult! vreau si eu parea voastra!! : Va multumesc!!!!!


Daca si medicii nostrii chiar de specialitate ortopezi indica acest lucru , NU mai avem noi specialistii in kinetoterapie ce sa comentam !!

Doar atat ca NU e bine deloc pentru sistemul neuromioartrokinetic i faza de dezvoltare si crestere un suport .!
De ce sa nu punem sutien cand incepe sa creasca sinii la donisoare ?
De ce sa nu punem langa fiecare copac si un tarusi ?
De ce sa nu ma trag din maini cand urc scarile la bloc ??
A-si putea enumera cu zecile cauze care produc mai tarziu disfunctiile , atitudinile deficitare , piciorul plat , priblemele axului central adica a coloanei , sau chiar sa spun direct copii care trec prin faza de premergatoare , rotoboluri etc , vor avea cev din acestea, bineinteles combinand cu sedentarismul si alimentatia
va doresc multa sanatate si judecati mai mult folosirea ..prostiilor .
Zoltan Pasztai
Expert kinetoterapie si motricitate speciala Top sanatate > .
  citeaza   raspunde

Eu nu l-am pus deloc in premergator...la zece luni a mers tinandu-se de mobile,la un an a mers normal..acum are patru ani...nu e neaparat nevoie de premergator//
Mai important e ca la un an sa inteleaga in jur de 40 cuvinte,din cele pe care le folosim zilnic,ex lingura,pantof,etc
Iar dupa iun an,sa invete zillnic cuvinte noi.
succes,D
  citeaza   raspunde


================
  citeaza   raspunde

De la: daniilia, la data 2010-09-15 15:58:06 Eu nu l-am pus deloc in premergator...la zece luni a mers tinandu-se de mobile,la un an a mers normal..acum are patru ani...nu e neaparat nevoie de premergator//
Mai important e ca la un an sa inteleaga in jur de 40 cuvinte,din cele pe care le folosim zilnic,ex lingura,pantof,etc
Iar dupa iun an,sa invete zillnic cuvinte noi.
succes,D


Ai dreptate, chiar nu este util. O prietena a luat premergator si l-a tinut 2 sapt. In primele zile copilul era foarte incantat de jucariile premergatorului, se juca..., de deplasat cu el mai putin. Mai mult statea in fund in el si se juca, asa ca l-a demontat.
Si intr-un apartamen de bloc se loveste de mobila, de praguri.
Maria se juca cu masinuta, daca vroia sa stea langa mine in bucatarie statea in balansoar sau in scaunul de masa. Merge tot de pe la 10 luni. Acum, la 1 an si 6 luni intelege tot ce-i spun (legat de lucruri palpabile in general) si in fiecare zi aproape ma uimeste spunand cuvinte noi (astazi de exemplu a spus foarte clar "copii")
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: