ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Indemnizatie crestere copil

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

buna, am si eu nevoie de un sfat , sper ca cineva sa ma ajute
sunt insarcinata si nasc pe 14 iunie 2010, problema este urmatoarea: sunt profesor suplinitor si prin urmare am contract de munca pe durata determinata care mi se termina pe 31 august 2010, si eu sunt in concediu de sarcina si lauzie pana pe data de 6 septembrie 2010, am o vechime in invatamant de 1 an si jumatate dar predand la scoli diferite si am un contract din data de 5 decembrie 2008 pana la 31 august 2009 si urmatorul de la 1 septembrie 2009 pana la data de 31 august 2010, doresc sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatie?
ce se va intampla daca mie imi expira contractul de munca? se poate sa renunt la concediu postnatal si sa iau doar acele zile de 43 obligatori dupa nastere si de la data de 1 august 2010 sa fac dosarul ptr indemnizatie?si dupa acesti 2 ani sunt obligata sa ma intorc la acelasi loc de munca ?
se mai suspenda contractul ?
va rog mult de tot sa ma ajutati
sunt foarte dezorientata , m am interesat si la primarie si ... nu au stiut ce sa mi zica , la scoala unde am predat nici atat, decat ca cerea care o fac ptr veniturile de pe ultimele 12 luni trebuie facuta la ambele scoli.
  citeaza   raspunde

stai ca nu inteleg nimic....
deci: nu conteaza la cate firme (scoli) ai lucrat, cata vreme ai continuitate (si inteleg ca ai).

2. postnatalul este cel de minim 43 de zile dupa ce nasti. e concediu medical, ti-l da mecidul de familie. de ce sa renunti la el sau in favoarea cui ca nu inteleg?

  citeaza   raspunde

dupa cei 2 ani e alegerea ta ce faci: ca sa te intorci la acelasi loc d emunca tre sa depui la ei (unde lucrai inainte de nastere) o cerere cu 30 de zile inainte de data la care vrei sa incepi (nu te obliga nimeni sa stai 2 ani acasa, poti sa stai si mai putin). daca nu vrei sa te intorci la ei nu mai faci cererea si gata: fie te duci altundeva fie stai in continuare acasa, fie iti faci firma ta sau na.. alegerea e a ta

nu cred ca daca ai acum contract pe perioada determinata ti se pastreaza locul de munca 2 ani de zile, ca sa continui atunci luna care iti mai ramasese din contract, contractul tau expira pe 31 august 2010 si asta e....
  citeaza   raspunde

in mare parte ti-a raspuns pinicuta la intrebari.Ea chiar ti-a si explicat ..Asa ca ma scuzati ca poate o sa repet una alta,incerc sa-ti raspund din ce stiu eu.

Intrebarea
1. da beneficiezi de indemnicatie.
2.din moment ce tu nasti in 14 iunie si cotractul iti expira in august nu se intampla nimic,se v-a termina in august contractul.
3.da se poate sa iei numai cele 42 de zile obligatorii de postnatal
4.nu esti obligata.
5.nu se mai suspenda contractul.Contractul se incheie in august.

O zi frumoasa
  citeaza   raspunde

Buna,
Eu sunt insarcinatain 2 saptamani si nu stiu cum este cu indemnizatia acum. Voi primi 85% din salariu sau...cu cat s-a redus? pana la urma cat % din salariu voi primi? Sunt derutata rau...
  citeaza   raspunde

sarcina usoara!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: