DECALOTAREA

pai da, dar vaccinurile unde le-ai facut? alea gratuite si obligatorii?
racovus
Postat pe 7 Iunie 2010 21:26
TREBUIE MERS LA SECTIA DE CHIRURGIE A UNUI SPITAL PEDIATRIC PENTRU A VEDEA DACA NU ESTE VORBA DE FIMOZA
garbo158184
Postat pe 16 Iunie 2010 16:22
Racovus admite ca ai dat-o in bara cu decalotarea care este total mente diferita de circumcizie.
Decalotarea este necesara la unii baieti si manual nu se face decit pina la virsta de un an. Dupa asta doar doctorul poate sa-si exprime parerea pentru ca poate fi vorba de fimoza.

Decalotarea este recomandata in multe tari (inclusiv Romania) iar acolo unde nu este recomandata este pentru ca baietii sunt circumcisi imediat dupa nastere.

Racovus fiinda vad ca esti mamica informata cred ca stii ce probleme de sanatate pot apare la un baietel care nu se decaloteaza la fiecare baie.
Intreaba-l si pe sotul tau cum se spala in zona intima.
Ciresica
Postat pe 16 Iunie 2010 19:45
Decalotarea sau debridarea fimozei este actiunea prin care, mecanic sau chirugical, in mod fortat si prematur, se retrage preputul nematurizat al unui baiat, care in mod normal este stramt si atasat de gland la nastere si in copilarie, distrugandu-se astfel aderenta fiziologica, normala, naturala.
Mai trebuie precizat faptul ca decalotarea fortata a preputului la copii este foarte dureroasa si traumatica pentru ca distruge tesutul erogen in dezvoltare, afecteaza in mod negativ senzitivitatea erogena a penisului.
reyya
Postat pe 16 Iunie 2010 19:56
Ciresica inca o data: NU VORBESC DE CIRCUMCIZIE CI DE DECALOTARE. Decalotarea nu se practica decat in Romania si dupa parerea mea, da de mamica informata, e o prostie. Cine vorbeste de cirumcizie? Doar pentru ca articolul se numeste circumcizia? Geez! Si daca articolul se numea "paine cu salam" credeai ca eu confund decalotarea cu painea cu salam? Mai scriu de multe ori ca nu vorbeam de circumcizie????? Toti baietii/barbatii se decaloteaza o data cu inceperea activitatii sexuale si asta se intampla natural, fara riscuri.Nu cred ca ai vazut tu barbat care a avut relatii sexuale si nu s-a decalotat. Chiar daca mama lui nu a facut asta. Atunci cand pielea bebelusilui e atat de sensibila garantezi tu pe cuvant de onoare ca nu ai fortat un pic prea mult? E riscant, nu as face asta bebelusului meu, dar fiecare mama face cum crede ca e mai bine. Si sa dea Dumnezeu ca articolul asta sa fie ultimul prin care eu "o dau in bara". As avea o viata super de acum in colo Ce te stropsesti asa? Nu dam verdicte noi forumistele, ne dam cu parerea (mai ales daca o facem dupa ce ne-am interesat) si gata. Despre asta e vorba pe forumuri, nu? Sa ceri parerea altor mamici, nu sa zici "ce proasta esti tu si ce desteapta sunt eu" ca asa, cazi in derizoriu si iti iei "functia" de forumista prea in serios, ceea ce e ridicol
racovus
Postat pe 21 Iunie 2010 20:02
a, credeti ca decalotati copiii din motive de igiena? Nimic mai fals. Decalotarea fortata, prematura, nu conduce la o igiena mai buna ci dimpotriva, la una mai slaba. In copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland (fimoza fiziologica), asa cum natura a intentionat, pentru a nu permite accesul germenilor patogeni din mediu. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare. Decalotarea prematura rupe aceasta aderenta naturala si distruge mecanismul natural de producere a smegmei, cu rol de prevenire a infectiilor, inclusiv HIV, si hidratare a glandului, favorizand imbolnavirile. Prin decalotare preamatura fortata se intelege decalotarea bebelusului, indiferent cum o faci cu binele sau raul. Decalotam copiii ca sa fie curati! Astea-s mituri urbane nascute din lispa de infromare. Boli, my ass! Si pe vremuri se credea ca daca te speli intra diavolul in tine. Acuma ne pastram curati prin decalotari, cand tocmai smegma e cea care previne infectiile. Distrugeti echilibre naturale si apoi fuga la doctor cu ei ca au facut infectii urinare
racovus
Postat pe 21 Iunie 2010 20:12
Rac, nu te-au inteles! Nu mai striga asa, ca nu s-a-ntamplat nimic grav!
Da, cred ca a fost din cauza titlului din link; eu am citit si sunt de acord cu tine! Dar asa este, din pacate in Romania asta recomanda medicii...
Si mie mi-au facut aceeasi recomandare, insa nu am pus-o in practica. L-am spalat in limita decentei si a respectului pentru trupusorul lui mititel, iar acum, are 1an si trei luni nici nu mai am voie sa pun mana direct, deoarece imediat mi-o da la o parte! Stie el ce stie, micutul!
Mult succes!
moniq_
Postat pe 21 Iunie 2010 20:13
Si ar mai fi poate ceva de adaugat: fiecare mama are ceva special pe care il dobandeste odata cu momentul in care aduce pe lume un copil si toate realizeaza ca il poseda mai devreme sau mai tarziu: instinctul matern. El ii spune cum si ce sa faca pentru puiul ei, astfel incat sa il creasca mare si sanatos; daca ne oprim si il ascultam, in mod sigur nu putem gresi!
Sanatate tuturor puiutilor si mamicilor!
moniq_
Postat pe 21 Iunie 2010 20:23
moniq, de acord cu faza cu instinctul matern. de ce strig asa? ca zic de decalotare si apar repede faze cu "nu ai inteles, nu e vb de circumcizie, nu stii, ai dat-o in bara, informeaza-te etc" Una e sa nu fii de acord si alta e sa desfiintezi alte pareri, doar pentru ca nu coincid cu a ta in ideea e ca "nu stii, asculta-ma pe mine" Nu e fair si nu are nimeni dreptul sa inceapa cu mostre gratuite de intelepciune ca de-aia suntem pe forumuri, mai vrem sa auzim si alte pareri. Si daca scriam ca vreau sa-mi decalotez fetita, cat de "in bara" o dadeam? De fapt anunt oficial" vreau sa-mi decalotez fetita (sunt insarcinata, nu stiu daca e fetita sau baietel, dar daca e fetita o decalotez)" sau sa-i fac circumcizie? Nu stiu, ma mai gandesc!
racovus
Postat pe 21 Iunie 2010 22:49
Racovus e clar ca citim carti diferite, venim din medii diferite si avem culturi diferite.


Si sincer, ma bucur ca nu seman cu tine absolut de loc.
Ciresica
Postat pe 22 Iunie 2010 06:57
De la: kidz006520, la data 2010-05-31 15:32:30BAIETELUL MEU ARE 2 ANI SI TREI LUNI,PANA ACUM NU I S-A DECALOTAT PUTULICA DESI AM INCERCAT DUPA FIECARE BAIE.AR TREBUI SA MAI ASTEPT SAU SA MERG LA UN DOCTOR CU EL?



Stai linistita si lasa copilul in pace daca nu ai reusit ca nu-i nici o problema spune-i doct. ca nu mai continui si gata ! Eu am nepotel de 9 luni si la fel ne-a spus si noua ,pe la 4 luni copilu nu mai vroia sa faca baie ca mami trebuia sa traga de puta , si ne-am lasat pagubase i-am si spus dr. unul particular pe care-l chemam acasa sa ne consulte copilul lunar .Daca sint probleme astea se pot rezolva forte usor cind sint mai mari cum am rezovat eu cu unul din baietii mei (avea chir fimoza) asa ca ai grija de copil controleaza mereu sa fie curat , asta e una din cele mai mici probleme pe care le poate avea un copil , sanatate si ai grij de pui !
angin
Postat pe 23 Iunie 2010 15:30
De la: angin, la data 2010-06-23 15:30:02
De la: kidz006520, la data 2010-05-31 15:32:30BAIETELUL MEU ARE 2 ANI SI TREI LUNI,PANA ACUM NU I S-A DECALOTAT PUTULICA DESI AM INCERCAT DUPA FIECARE BAIE.AR TREBUI SA MAI ASTEPT SAU SA MERG LA UN DOCTOR CU EL?



Stai linistita si lasa copilul in pace daca nu ai reusit ca nu-i nici o problema spune-i doct. ca nu mai continui si gata ! Eu am nepotel de 9 luni si la fel ne-a spus si noua ,pe la 4 luni copilu nu mai vroia sa faca baie ca mami trebuia sa traga de puta , si ne-am lasat pagubase i-am si spus dr. unul particular pe care-l chemam acasa sa ne consulte copilul lunar .Daca sint probleme astea se pot rezolva forte usor cind sint mai mari cum am rezovat eu cu unul din baietii mei (avea chir fimoza) asa ca ai grija de copil controleaza mereu sa fie curat , asta e una din cele mai mici probleme pe care le poate avea un copil , sanatate si ai grij de pui !


Scuze acum am vazut are 2 ani ; daca copilu are intradevar o problema mergi cu el (i-a trimitere de la med.de fam.) mergi la Grigore Alexandrescu si s-a rezolvat in 5 min. dar daca e chiar o problema daca nu- e mai igenic asa cit e mic decit decalotat !
angin
Postat pe 23 Iunie 2010 15:34
Buna ziua,

Mai fratilor, ati ajuns de la o intrebare a unei mamici sa va luati la bataie pe aici. Nu-i frumos.
Mamicilor si taticilor, lasati copiii cum i-a lasat Dumnezeu. Pe vremea camd ati fost voi copii credeti ca nu era fimoza?? Cred ca glumiti, pe cuvant. Baieteii se nasc si ei virgini, asa cum se nasc fetele. La un momendat in viata lor vor pierde aceasta virginitate. De ce vreti s-o grabiti? Cu timpul toate se rezolva. Si mie imi spuneau toti ca baiatul meu are fimoza si ca trebuie operat. VAX!! Nu am ascultat de nici un sfat binevoitor pentru ca nu am vrut sa-mi chinui copilasul pentru ca saracutul nici nu stia ce i se intampla. Si bine am facut, nu a mai fost vorba niciodata de fimoza si operatii si multumesc lui Dumnezeu e mare si perfect sanatos. Vedeti-va de treaba si nu chinuiti copilul degeaba. Fiecare lucru se face la timpul lui, asa si decalotarea nounascutilor. Are dreptate racovus, mai cititi, mai documentati-va si nu trageti de sexul copilului degeaba.
Lidiaolteanu
Postat pe 23 Iunie 2010 16:28
baietii mei au fost decalotati cand i-am adus acasa de la maternitate,aveam o dr batrana in care aveam mare incredere...la amandoi a curs sange cand...

si mamicilor,astea de aveti baieti...
este f important ca la baita sa-i trageti pielicica cand spalati cocoselu',in felul acesta il feriti de eventualele probleme...daca nu zilnic ,cel putin la trei zile...

lidia,

perfect de acord,nu inteleg de ce trebuie sa se ajunga la conflict si jigniri.
iasomia
Postat pe 23 Iunie 2010 16:43
ciresica, exact la asta ma si asteptam. Cand nu ai argumente te retragi in coltul tau de geniu neinteles, cu precizarea ca singura care crede ca esti geniu esti tu. De astea ma feresc mereu, de mamici atotstiutoare care improasca cu noroi in stanga si in dreapta daca Doamne fereste cineva nu zice ca ele si apoi se retrag cu aere de superioritate. Stai acolo ca stai bine; nu semanam deloc si eu ma bucur, dar din alt motiv...mie imi place diversitatea, ma bucur ca esti diferita de mine si te respect pentru asta, dar cand incepi cu faze de "experta" te las unde te-ai bagat : la colt! Uff in loc ca forumul asta sa fie un loc unde gasim suport si parerile altor mamici, devine un "fa asa,ce proasta e aia ca zice altfel". Nu mai poti frate sa scrii despre ce ai facut tu, despre cum crezi ca e mai bine, ca hop apare una care te desfiinteaza ca ai indraznit sa crezi altfel. ce faci in lumea reala ciresico? Ii strangi de gat pe toti cei care te contrazic?
racovus
Postat pe 23 Iunie 2010 19:16
mai da voi...pe cat de adorabile la prima vedere sunteti,,.
pe atata de razboinice ....demonstrati ca...
in fine!
fleurdelis
Postat pe 23 Iunie 2010 19:22
luptatoarea noastra e mic copil
elodia
Postat pe 23 Iunie 2010 19:37

macar ea e sincera...
fleurdelis
Postat pe 23 Iunie 2010 19:54
nu stiu daca e vb de mine, dar daca am parut "adorabila" nu sunt deloc, asa ca imi cer scuze pt. falsa impresie. Oricum, nu cred in adorabile decat daca sunt refulate si mai devreme sau mai tarziu...buuuuuum! La fel cum nu cred in oameni rai, decat daca sunt bolnavi. Asa ca like me or not... Da' azi a fost o zi mai plina de mame si bunici pricepute, cu verdicte care nu suporta comentariu si m-am cam saturat de aceeasi placa. Ciresica era doar prin preajma si s-a potrivit tiparului care ma exaspereaza deja; toti parintii stiu sigur ce e mai bine pt. copiii altora si sunt ferm convinsi ca asa e;suntem o societate de priceputi in problemele altora. Scuze pt. falsa impresie, I'm a bitch, really
racovus
Postat pe 23 Iunie 2010 22:01
buna seara!
sunt si eu mamica unui baietel de 11 luni.
la 6 luni, la recomandarea medicului de familie (care in trecut a fost medicul meu pediatru si dupa revolutie a devenit medic de famile), l-am dus la specialist sa-l decaloteze. i s-a facut o singura interventie, dar imi spusese acel specialst ca mai trebuie sa mai mergem inca o data. insa, dupa ce am vazut ce i-a facut, am zis ca nu il mai chinui inca odata pentru nimic in lume. i-am tot facut toaleta locala in fiecare seara, am incercat sa trag incetisor de preput sa-l pot curata, dar in timp, pielea s-a lipit la loc si pe sub se vad niste formatiuni albe.
sincer, acum imi pare rau ca nu m-am informat inainte de a face acest lucru. sunt de acord cu ce a scris racovus, ca informatia inseamna totul. am intrebat-o pe mama mea si pe soacra mea, daca ele au facut asa ceva la baietii lor, si s-au uitat chioras la mine si mi-au spus sa las copilul in pace! nu le-am ascultat si acum imi pare rau!
simo_sefa
Postat pe 23 Iunie 2010 22:29
De la: Lidiaolteanu, la data 2010-06-23 16:28:46Buna ziua,

Mai fratilor, ati ajuns de la o intrebare a unei mamici sa va luati la bataie pe aici. Nu-i frumos.
Mamicilor si taticilor, lasati copiii cum i-a lasat Dumnezeu. Pe vremea camd ati fost voi copii credeti ca nu era fimoza?? Cred ca glumiti, pe cuvant. Baieteii se nasc si ei virgini, asa cum se nasc fetele. La un momendat in viata lor vor pierde aceasta virginitate. De ce vreti s-o grabiti? Cu timpul toate se rezolva. Si mie imi spuneau toti ca baiatul meu are fimoza si ca trebuie operat. VAX!! Nu am ascultat de nici un sfat binevoitor pentru ca nu am vrut sa-mi chinui copilasul pentru ca saracutul nici nu stia ce i se intampla. Si bine am facut, nu a mai fost vorba niciodata de fimoza si operatii si multumesc lui Dumnezeu e mare si perfect sanatos. Vedeti-va de treaba si nu chinuiti copilul degeaba. Fiecare lucru se face la timpul lui, asa si decalotarea nounascutilor. Are dreptate racovus, mai cititi, mai documentati-va si nu trageti de sexul copilului degeaba.


Fimoza e cu totul altceva decit decalotarea ! Daca vrei iti explic !
angin
Postat pe 24 Iunie 2010 15:35
simo..

ti-a fost mila sa tragi cum trebuie..spala-l cu musetel, si vezi ca se gasesc creme speciale pt uns cocosu'..


fetelor,

aia io,aia io...
in fond, nu aveti nimic de impartit,nici macar nu va costa ceva faptul ca intrati aici.
stati calme,e prea complicata viata asta..
ala destept cedeaza,da...

ca io nu cred ca o sa mai intru pe la mamici,am vorbit despre putici si tatici si astazi m-am trezit cu cereri de prietenie de la baieti...
iasomia
Postat pe 24 Iunie 2010 15:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prima zi de scoala. 6 De la: office_salinasusesi_ro 19 Februarie 2010 15:22
Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice 1 De la: adelaeu 28 Februarie 2012 21:07
Crese in Iasi 4 De la: rox_is 6 Septembrie 2009 07:33
AJUTOR UMANITAR PENTRU IOANA , O FETITA DE 17 ANI 2 De la: mihaelabandac 24 Ianuarie 2010 13:48
foloseste cineva zymaflour? 9 De la: nycollette_2007 6 Aprilie 2010 12:28
Setari Cookie-uri