hai sa ajutam copiii supraponderali !!!!


Sunt mamica a unui baietel de 12 ani care sufera de glanda tiroida si este supraponderal, de ani de zile ma lupt cu greutatea lui, la un moment dat reusisem sa-l aduc cat de cat la o greutate mai acceptabila dar apoi am esuat.
De o saptamana am inceput alta etapa .Sper ca de data asta sa reusim.
Am cautat pe net o asociatie, o fundatie a copiilor supraponderali dar nimik, numai sfaturi si nimik mai mult, nu sunt sali de sport pentru copii supraponderali nimeni nu ne ajuta cu nimik.Sunt foarte suparata ca din cauza dulciurilor si a tuturor alimentelor din comert care contin tot felul de coloranti si conservanti o sa ne imbolnavim cu totii si noi adultii si copii nostrii.Hai sa explicam unui copil ca nu are voie sa mance chipsuri, sa vedem reusim sa-l facem sa inteleaga? Cum reusim sa ne aducem copii la greutatea normala? Voi ce faceti, dragi mamici si tatici pentru asta?

gabrryela
Postat pe 20 Noiembrie 2009 16:07
Ingrijorarea parintilor este de inteles. Problema obezitatii infantile, si toata mediatizarea din jurul ei, este suficienta pentru a ingrijora chiar si parintii care nu au copii. In timp ce opinia publica acuza parintii copiilor supraponderali de abuz, nu e de mirare ca parintii sunt disperati sa faca ceva, indiferent ce ar fi acel ceva.
Deaceea eu m-am gandit sa fac urmatoarele:
In primul rand sa ma dau copilului meu ca exemplu.
In luna mai 2009, m-am apucat de treaba fiindca eram cam plinuta, cu ajutorul unei foarte bune prietene( instructor de fitness) am reusit sa dau 12 kg jos, daca nu ar fi fost ea, n-as fi reusit.( Toate aceste kg le-am dat jos prin sport, mancare putina si ceaiul verde).
De fapt aici vroiam sa ajung, la sport.
am hotarat impreuna eu si baiatul meu acu o saptamana sa ne apucam de treaba, o sa trecem impreuna etapa cu etapa( cele prin care am trecut eu din mai pana azi), apoi impreuna cu prietena mea vom merge la scoala unde invata copilul meu si vom vb cu directoarea sa organizam de doua ori pe saptamana discutii si exercitii fizice cu micutii supraponderali si nu numai, apoi sa mergem si la alte scoli sa-i invitam si pe alti copii in aceasta situatie la discutii si sport, vreau sa va spun ca imi doresk din tot sufletul sa ne bage cineva in seama, sa ne sprijine ca sa ne putem ajuta micutii, sunt disperata as face orice ca baiatul meu sa fie un copil cu greutate normala, cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa reusim.


gabrryela
Postat pe 20 Noiembrie 2009 18:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Corpul dupa nastere 1 De la: Buburuza 5 Februarie 2010 12:54
Indemnizatie pentru fiecare copil in cazul sarcinilor multiple 1 De la: elanicol 15 Iunie 2009 19:10
pot beneficia de concediu de crestere al copilului? 5 De la: mady_yo 7 Iulie 2010 10:03
merita sa va uitati la catalog sunt produse bio si sunt la preturi super bune http://www.life-care.ro/catalog/ 2 De la: pinky 25 Februarie 2010 01:27
indemn. al doilea copil 3 De la: irina_corina 25 Martie 2010 10:35
Setari Cookie-uri