infectie/bubita in gat

Fetitei mele care acum are 5 luni si 23 de zile ii tot iese niste bubite sau nici nu stiu cum sa le numesc in gurita undeva mai in gat. Este o pata rosie cu o pata galbena in mijloc. Prima data i-a aparut cand avea 3 luni si jumatate si cand am mers la urgenta pentru ca plangea mai tot timpul si nu mai manca (cred ca nu mai putea sa inghita) , la ORL ne-a zis ca are herpangina si ne-a dat augmentin si panadol si tantum verde (nu i l-am dat pentru stiam ca nu merge la bebei asa mici si chiar si cel de la farmacie nu voia sa ni-l dea). Cand am ajuns si la pediatra ne-a zis ca nu trebuia antibiotic pentru ca febra nu facuse deloc si ne-a schimbat panadolul cu eferalgan supozitoare. Dupa ce am chinuit-o cu astea parea ca i-a trecut sau cel putin nu i-am mai vazut noi ceva in gurita.
Inainte cu vreo saptamana sa faca 5 luni am vazut ca avea iara dar nu asa de pronuntat ca data trecuta. am mers la pediatra care ne-a dat panadol si a zis sa ii punem albastru de metil pe bubita. Alt chin si dupa vreo 10 zile cand am intrerupt panadolul inca se mai vedea pata aceea rosie. Am mers la ORL si a zis ca are amigdalele cam marite si e putin rosie in gat. ne-a dat antibiotic Cedax si nurofen. Dupa ce am inceput administrarea lor a apucat-o tusea si nasul infundat pentru care pediatra ne-a dat ambroxol plumex baby si a trebuit sa ii facem aspiratii nazale si uneori si din gat.
Ideea e ca fiind sub tratamentul asta cu de toate i-a aparut iar chestia aia in gat si nu prea vrea sa ii treaca. I-am facut si exudat si a iesit negativ. Pediatra nu stie ce este si ne tot zice sa ii dam cu albastru de metil. Se gandeste ca poate e afta din cauza laptelui praf pe care i-l dam (Topfer 1) si zice ca am putea sa incercam sa il schimbam cu Humana sau Milumil. Nu prea stim ce sa facem. Daca cineva s-a confruntat cu asa ceva si stie despre ce evorba si cum se poate trata, va rugam sa ne ajutati si pe noi pentru ca nu stim ce sa ii mai facem si parca nu vrem sa o mai chinuim cu albastru de metil.
multumim.
alexandra_ioana_kidz
Postat pe 21 Octombrie 2009 21:10
Tusea poate sa apara si din cauza siropurilor care i le-ai dat,fiind dulci ii pot provoca tuse, la fel si de la muculeti.Cred ca ar trebui sa mergi cu ea la pediatru specialist la clinica, pentru ca dupa cum descrii tu acea pata cu cap galben poate fi o infectie urata care nu a fost tratata corect si erupe din nou si din nou(adica are microbul in corp).Repeta exudatul faringian/sau o analiza de sange VSH dar incearca sa nu ii dai nimic sa manance inainte de ai lua analiza.Nici macar apa sau o gura de lapte.Eventual schimba laboratorul (eu asa am facut ) sa vezi ce rezultate iti da si ceilalti. Foarte important inaintea exsudatului macar cu 2 /3 zile sa nu ii mai dai nimic in gurita mai ales antibioticul ca pot iesi aiurea rezultatele.Poate sa fie chiar o bacterie luata din maternitate care nu sa manifestat pana acum sau nu ti-ai dat tu seama.Si fetita mea se incaltase cu Klebsiela tot din spital si sa manifestat foarte tarziu cam la 4 /5 luni.
Bafta si sanatate!
alinakatt
Postat pe 22 Octombrie 2009 11:49
BUNA.EU SUNT OANA ,NU PREA STIU DESPRE CE ESTE VORBA,DAR NU AR PUTEA FI O CIUPERCA?
ZIC ASTA PT CA BAIETELUL MEU A FACUT DE LA SUPT DAR SI DE LA SUZETA.ASA CA ACUM STERILIZAM F BINE BIBEROANELE SI AVEM VREO 3 SUZETE CARE LE FIERBEM TOT TIMPUL.L-AM TRATAT CU GLICERINA BORAXATA CARE CONTINE STAMICINA SI I-AM FACUT BADIZONAJ IN GURITA (AM PUS SOLUTIA PE PANSAMENT STERIL INVALATUCIT IN JURUL DEGETULUI,)ACUM AI CURATAM GURITA DUPA FIECARE MASA.
oanap85
Postat pe 15 Noiembrie 2009 19:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
bebelusi nascuti in decembrie 2007 35 De la: office_salinasusesi_ro 5 Martie 2010 08:58
la balaceala 18 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 16:49
carnea pt bebelusi 45 De la: BebeDamian 21 Ianuarie 2010 12:15
Pastrarea mancarii lui bebe la congelator? 9 De la: Aly_Fab 13 Mai 2010 15:49
alimentatia in timpul alaptarii 2 De la: me_reloaded 5 Octombrie 2010 21:25
Setari Cookie-uri