Probleme cu picioarele

Buna ziua mamicilor,

Fetita mea are aproape 9 luni si de la 3 luni ii pocnesc incheieturile de la picioare, mai exact, genunchii, soldul si incheieturile de la laba piciorului.
Am consultat un medic specialist si ni-i s-a spus ca nu are nicio problema asta dupa ce ii facusem si o radiografie a soldului, iar medicul pediatru ne-a spus ca e din cauza cresterii oaselor dar totusi nu suntem multumiti de aceste raspunsuri si nu stim ce sa mai facem.
Nu o deranjeaza la mers si nu da semne ca ar avea dureri.
Va rugam sa ne sfatuiti ce am putea face.

Va multumim.
sselena23
Postat pe 27 Aprilie 2009 17:05
daca nu i-ai dat calciu pana acum asta ar fi una din probleme...
dianecrii
Postat pe 29 Aprilie 2009 14:06
cum poti sa zici asa ceva?dar ce, calciul se da asa aiurea, dupa ureche? daca nu i-a facut analize din care sa rezulte ca are lipsa de calciu, nici NU TREBUIE sa ii dea, calciul in exces face F MULT RAU! daca dr i-a zis ca nu are probleme, de ce sa ii dea calciu?mai bine schimba dr daca nu are incredere in el....
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2009 21:25
calciu se da la 2, 4, 6, 8, 10 si 12 luni.. recomandarea doctorilor..
dianecrii
Postat pe 4 Mai 2009 14:17
se da LA recomandarea doctorilor PT FIECARE PACIENT IN PARTE. daca nu ti-a recomandat nu ii dai! eu nu i-am dat NICIODATA si lipsa de Ca nu are (are toate analizele bune), ba chiar a avut perioade cand avea calcemia prea mare si mi s-a recomandat sa mai scad dozele la vigantol. Asa ca deci , pastile luate dupa urteche... NO WAY! nu e de joaca cu copilasul tau, nu trebuie sa faci ce zice altul ca a facut cu copiii lui, pt ca chiar daca ti se pare ca e un caz similar nu esti medic si te poti insela amarnic...
pinicuta
Postat pe 4 Mai 2009 15:38
se da calciu la toti copii.. doar daca au fontanelele mai inchise atunci nu se recomanda calciu...
si cam la toate cazurile de care am citit de trosnit de oase pana acum a fost din cauza ca acei copii nu au luat calciu incepand cu 2 luni..
dianecrii
Postat pe 4 Mai 2009 16:27
nu sunt medic asa e.. sunt doar intr-o mare familie de cadre sanitare.. si toata viata am avut probleme si din cauza asta am citit o gramada de carti de specialitate..
dianecrii
Postat pe 4 Mai 2009 16:28
fontanela alui meu la un an jumate s-a inchis (deci nu o avea prea inchisa), si din 4 pediatri pe care ii vizitam prin rotatie, nici unul nu a zis ca este o recomandare generala sa i se dea calciu la nici o varsta. (ca doar odata introdus Ca in organism, nu mai are cum sa elimine excesul, si doar tu singura ai zis la alt topic ca poti face si coma de la prea mult calciu, asa ca fara analize mai bine nu ii administrezi )
pinicuta
Postat pe 4 Mai 2009 16:30
o fi fost o coincidenta cu trosnitul oaselor. asa ia zi, cei cu osteoporoza au probleme cu trosnitul oaselor?
pinicuta
Postat pe 4 Mai 2009 16:33
doctori si doctori...
ce scria in acel post era despre calciu in exces in general la adulti la copii...
profilaxia rahitismului prevede calciu+vigantol

"Se recomanda profilaxia rahitismului cu calciu i vitamina D sub forma medicamentoasa, pana la varsta de un an si dupa, daca este necesar, mama respectand programarea facuta de catre medicul de familie.

Benefica este alimentatia cu lapte matern, cel puin 6 luni, a sugarului. Diversificarea corecta a alimentatiei sugarului, iar apoi, o data cu cresterea, o alimentatie corecta sub indrumarea medicului, va pot ajuta sa evitati rahitismul.

Acordati importanta expunerii la aer curat si la soare a sugarului, inca din primele zile de viata. Cura helio-marina a copilului trecut de 12 luni este de asemenea benefica. Zilnic, asigurati-va ca incaperea in care sta bebelusul este insorita si aerisita. Nu uitati baia zilnica, masajul si gimnastica bebelusului, inainte de culcare"


oricum ideea acestui post era sa dam o indicatie a ceea ce ar putea fi in cazul copilului selenei.. nu cred ca e cineva atat de stupid sa citeasca ceva pe un forum si sa dea copilului fara sa consulte doctorul..
in afara de asta doar in cazul unui consult se poate da un diagnostic.. nu pe forum unde nici nu ii auzi cum pocnesc oasele
dianecrii
Postat pe 4 Mai 2009 16:41
exactly: cauta un dr bun in care sa ai incredere si asculta ce zice el
pinicuta
Postat pe 4 Mai 2009 19:06
Nu ar trebui sa fie probleme din cauza calciului, inca manaca san iar lactatele fac parte din meniul ei zilnic.
Am repetat consultatia saptamana trecuta si ne-a spus(in termeni medicali nu stiu exact cum s-a exprimat) ca nu ar calca bine oasele, ca gliseaza, nu stiu exact dar cred ca e ca si at. cand nu e format locasul dintre oase bine(acest pocnit se aude si se simte bine at. cand e nervoasa). Ne-a zis ca se intalnesc rar astfel de cazuri(unul la cateva mii), nu exista tratament si nu se intervine chirurgical si ca trebuie sa asteptam sa-si revina singur osul.Treb sa mergem lunar la consultatie pt a nu aparea alte complicatii. nu avem voie sa o ajutam sa se ridice in picioare si sa stea sprijinita cu toata greutatea corpului.Multumim de sugestii
sselena23
Postat pe 5 Mai 2009 17:30
buna seara am
garbo242737
Postat pe 30 Octombrie 2011 17:42
buna seara am si eu o problema cu fetita mea are un piciorusi mai scurt ma puteti ajuta si pe mine va multumesc pt intelegere
garbo242737
Postat pe 30 Octombrie 2011 17:44
buna seara ,fetita mae are 8 luni si i sa facut ecografie pt.a verifica o posibila displazie de sold ,acum e de rutina asta.Problema e ca am observat acum ca pliurile de la picioruse sunt f diferite .Precizez ca rezultatul radiografiei a fost negativ. E posibil ca sa fie totusi o problema?Atept parerile voastre,multumesc.
garbo247028
Postat pe 9 Noiembrie 2011 20:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bani in plus la medic 1 De la: danielatontsch 23 Octombrie 2009 17:59
MEDIC PEDIATRU BUN IN BRASOV????? 16 De la: YZA79 1 Februarie 2015 12:25
Cum scapam de vergeturi post-natale? 17 De la: O_K 14 Mai 2011 01:16
a 1 De la: cactusul 27 Martie 2008 23:45
mamica dupa nastere 65 De la: irinar2010 13 Aprilie 2010 10:21
Setari Cookie-uri