Durerile de cap, starea astenica, durerile muculare, febra si frisoanele sunt cateva simptome ce insotesc racelile. Cel mai recomandat este usturoiul. Ceaiurile sunt de asemenea calmante si spala gatul. Se recomanda alimente care contin multa vitamina C, in special muraturi si citrice.

Remedii pentru febra si frison

Se recomanda frectii cu alcool sau carmol, acesta trebuie lasat pe piele sa actioneze jumatate de ora, eventual fara dus deloc ulterior.

De asemenea, se pregateste un recipient larg cu apa fierbinte si putin otet (este tonic) in care se baga picioarele bolnavului – incalzeste temperatura corpului prin incalzirea circulatiei.

Daca sunt conditii favorabile de temperatura pentru bolnav, se recomanda o baie fierbinte, dar NU cu sare (aceasta deshidrateaza iar bolnavul si asa este predispus deshidratarii prin transpiratie).

Daca puseele febrile revin sau febra nu scade se recomanda medicatie si chemarea specialistului!

Remedii naturiste pentru raceli

Pentru restul simptomelor racelii se recomanda:
- Consumul a cel putin doi litri de ceai fierbinte pe zi – previne deshidratarea, febra si ajuta metabolismul;
- 4 mese pe zi, copioase, sarace in grasimi, dar bogate in carne de pui sau peste, garnituri de legume, supe de legume sau pui, precum si muraturi, fructe si salate de legume;
- Se recomanda reducerea numarului de tigari fumate, precum si excluderea totala a alcoolului;
- Se recomanda repaus la pat, nu solicitati organismul, are nevoie de energie pentru refacere si intarirea sistemului imunitar.
- Consumul ca catorva lamai pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Aromaterapia calmanta este indicata in aceasta perioada, in special cu levantica, dar si cea tonifianta pentru zi, cu arome de citrice, lamaie, portocala, vanilie, iasomie.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

7 metode pentru a-ti feri copilul de raceli

5 Sfaturi pentru un regim sanatos de Sarbatori

8 alimente de top pe timp de iarna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri