Ne place sau nu, corpul nostru este influentat de cantitatea de lumina sau de vremea de afara, existand o simbioza intre mediul inconjurator si modul nostru de functionare si de dezvoltare.

3. Practicarea yoga pe timp de iarna

La fel de bune pentru cresterea imunitatii si pentru a pune sangele in miscare, dar intr-un mod mai bland si sigur, sunt clasele de YOGA pe timp de iarna.

Foto: Martynova Marina /Shutterstock

“La Purna Yoga Academy ne dezmortim si eliminam rapid rigiditatea fizica si din gandiri, imbunatatim sistemul imunitar si energia vitala, ne tonifiem corpul si chiar scapam de grasimea in exces, deprinzand bazele unui stil de viata echilibrat. Odata cu frigul si absenta soarelui, organismul este singurul care produce energia necesara mentinerii activitatii metabolice. Tiroida, pupitrul de comanda al organismului, are nevoie de carburant si, intr-un mod simplist putem spune ca arde grasimile pentru mentinerea temperaturii corpului. Iar cand mediul inconjurator este foarte rece, nevoia de energie creste pentru a compensa diferenta", conchide profesoara de yoga Dana Tupa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

"Numeroase procedee fiziologice ne imping astfel sa stocam grasimile pentru a infrunta frigul din timpul iernii. Dinamica stocarii demareaza periculos inca din luna august, iar pe masura ce ne apropiem de sezonul rece, ne vom simti mai atrasi de alimente consistente si de dulciuri. Acest lucru nu reprezinta o problema, decat daca locuiti intr-o casa supraincalzita si aveti o viata sedentara. Evitati asadar sa mancati orice si oricand, evitati excesele alimentare si straduiti-va sa mentineti un echilibru intre fructe, legume si grasimile animale, beti cat mai multe lichide si, nu in ultimul rand, incercati practica yoga”.

* Dana Tupa este Expert Yoga Teacher din Romania acreditat la Yoga Alliance International USA. Este si Fondatorul Purna Yoga Academy, scoala de yoga acreditata la acelasi for international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.

Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Kaufland anunță programul magazinelor de Paște Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Foto homepage: sergey kolesnikov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri