Ionii negativi, beneficii extraordinare pentru sanatate. Bucura-te de fiecare 'gura' de aer proaspat din natura!

Dureri de cap, ameteli si senzatia de voma – acestea sunt reactii comune pe care le avem in spatii inchise si aglomerate. Motivul? Lipsa ionilor negativi, supranumiti si "vitaminele aerului".

Profitati de iesirile voastre la munte, mare sau la joaca cu copiii in parc ori de cate ori aveti ocazia! In conditii atmosferice normale precum cele intalnite in aerul "de tara", concentratia ionilor negativi poate varia de la aproximativ 1000 pana la 4000 de ioni pe cm3, scrie si sanatate.bzi.ro.

Nu ne face bine sa traim in orasele poluate si in spatiile inchise din birouri sau masini, unde concentratia de ioni pozitivi este ridicata: problemele apar in interiorul cladirilor, unde schimbul de aer este nesatisfacator si ionii negativi din aer sunt in concentratie mica.

Mai mult, in astfel de medii ionii isi pierd polaritatea mult mai usor, ajungandu-se la o proportie intre ionii pozitivi si cei negativi de 4:1, explica aceeasi publicatie.

Un alt beneficiu important al ionilor negativi este ca ei curata aerul de alergeni – polen, virusuri, bacterii, spori. Curata de asemenea aerul de praf, fum de tigara si paraziti. Ionii negativi devin astfel precum un scut de protectie pentru organismul uman.

Foto homepage: Shutterstock/ fizkes


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri