Uleiurile esentiale sunt extrem de benefice pentru piele. Insa ele pot face mai mult rau decat bine, daca nu sunt alese corect.

De ce este bine sa folosim uleiuri esentiale?

Uleiurile esentiale ajuta pielea sa se regenereze si previn imbatranirea.

Ele grabesc vindecarea si reduc aparitia cicatricilor. Acest lucru este extrem de important in ceea ce priveste prevenirea aparitiei ridurilor si incetinirea procesului de imbatranire. Printre cele mai eficiente pot fi enumerate uleiul esential de lavanda, smirna, patchouli, trandafir, macadamia etc.

Uleiurile esentiale sunt antiseptice – prin urmare, ne protejeaza pielea.

Au proprietati antiseptice, bactericide si anti-fungice, prin urmare, ele ajuta functiile de protectie ale pielii. Cele mai eficiente sunt uleiul de lamaie, rozmarin si arborele de ceai.

Foto: Pexels

Uleiurile esentiale ajuta la reglarea productiei de sebum si sunt, prin urmare, bune pentru tenul gras si uscat.

Sebumul este produs de glandele sebacee. Cand se afla in exces, ne confruntam cu un ten gras, uneori chiar si cu acnee. Uleiurile esentiale pot ajuta la reglarea productiei de sebum, pentru o piele sanatoasa. Potrivite pentru acest gen de probleme sunt uleiul de lemn de trandafir, grapefruit, ylang-ylang sau salvie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Uleiurile esentiale vin in ajutorul pielii tale; ele reduc oboseala si stresul.

Pielea reflecta starile noastre emotionale. Tocmai de aceea, stresul si anxietatea se pot reflecta in numeroase afectiuni ale pielii precum acneea, petele pigmentare sau eczemele. Printre cele mai eficiente uleiuri pentru astfel de probleme pot fi enumerate uleiul esential de bergamota sau tamaie.

Uleiurile esentiale ajuta la reducerea inflamatiilor cauzate de eczeme si dermatite.

Multe uleiuri esentiale au proprietati anti-inflamatorii. Acesta reduc si roseata obrajilor cauzata de vasele capilare marite. Printre cele mai folosite pot fi enumerate uleiul esential de musetel, coada soarecelui, argan, susan si amarant.

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, ne ofera cateva sfaturi pentru cele mai eficiente rezultate: “Inainte de a-l aplica pe piele, este recmandat sa-l diluati intr-un ulei vegetal. Este important de retinut ca uleiurile esentiale sunt foare concentrate, au molecula mica si sunt absorbite imediat. Din acest motiv, este important sa fie diluat intr-un ulei purtator, care va fi baza lui de ingrijire. Acestea pot fi:
- Ulei de cocos
- Ulei de susan
- Ulei de seminte de struguri (pentru ten gras)
- Ulei de migdale dulci
- Ulei de masline
- Ulei de argan
- Ulei de avocado (pentru ten uscat)

Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cu siguranta veti opta pentru un ulei vegetal care are proprietati nutritive si de hidratare asupra pielii, ceea ce este necesar pentru fiecare dintre noi. O solutie sigura de ulei esential va fi diluata, (2 %).

Recomandarea mea este sa se foloseasca 12 picaturi de ulei esential la fiecare 30 ml de ulei purtator. Produs obtinut nu va fi pastrat la frigider, deoarece uleiurile esentiale ingheata in frigiderul alimentar. Prin urmare, oscilatiile de temperatura nu sunt prielnice pentru molecula de uleiuri esentiale. Ele vor fi pastrate la temperatura camerei, evitand oscilatiile de temperatura si umiditatea”, spune Diana Marandiuc.



Informatii oferite de Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri