Dansul este cea mai puternica forma prin care putem sa reducem efectele imbatranirii, arata un studiu recent.

A fost demonstrat stiintific!

Dansul, cea mai puternica formula anti-imbatranire
 

Dansul presupune integrarea informatiei senzoriale pe mai multe canale (auditiv, vestibular, vizual si somatic) si un control motor la nivelul intregului corp.

In cadrul studiului efectuat de catre German Center for Neurodegenerative Diseases cele doua grupuri au lucrat timp de 18 luni:

Primele 6 luni de antrenament presupuneau 90 de minute de dans sau fitness de doua ori pe saptamana. In urmatoarele 6 luni, numarul sesiunilor au fost reduse la una pe saptamana. Sesiunile de dans includeau coregrafii care se schimbau in mod constant si pe care participantii trebuiau sa le memoreze cu acuratete. Pozitii intr-un singur picior, chasseé-uri, flexari, sarituri, pasi mambo, cha-cha, grapevine si jazz erau folositi pentru a provoca sistemul de echilibru, de asemenea coregrafiile includeau miscari ale bratelor. Rutinele de dans erau schimbate la fiecare doua saptamani pentru a-i mentine pe participanti agrenati intr-un proces de invatare constant. Participantilor li se cerea sa isi aminteasca rutinele de dans fara ajutorul instructorilor.

Programul „grupului fitness” a inclus secvente repetitive de invatarea aunor secvente si exersare rezistentei fizice, a flexibilitatii (prin exercitii de stretching si mobilitate). In primele 6 luni, participantii au participat si la activitati pe bicicleta. In a doua parte a studiului (timp de 12 luni) participantii au participat la un program de mers.

Studiul a demonstrat ca activitatea fizica in combinatie cu stimularea tuturor simturilor noastre, cum ar fi metoda dansului, care este cea mai eficienta solutie pe care o avem pentru a incetini procesul de imbatranire.

Mambo, Grapvine, Cha-Cha-Cha – 3 exemple

Grapvine

Mambo

Cha Cha Cha

 


Sunt Karina Simion, profesor de limbă română și de limba spaniolă și mamă de Marc. El este inspirația din spatele cortinelor. Așa s-a născut și blogul acesta, Miculmarc.ro. Tot ce...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri