In timpul verii caldura poate fi molesitoare si poate avea efecte negative in ceea ce priveste pofta de mancare sau odihna. Alimentatia trebuie adaptata in fiecare sezon in functie de temperatura si produsele care se gasesc pe piata.

Anca Serea, mama a cinci copii si ambasador al campaniei, respecta intocmai indicatiile specialistilor in ceea ce priveste alimentatia familiei: „La pranz mancam intotdeauna o supa sau o crema de legume, peste sau carne de curcan cu diverse garnituri: orez, legume sau paste.”

Pe de-o alta parte si masa de seara trebuie sa fie una putin bogata in calorii, dar si in cantitate, iar renuntarea la preparatele grele este cea mai buna optiune. „O farfurie buna pentru masa de seara con ine legume, daca e posibil crude, impreuna cu o sursa de proteina, nu intr-o cantitate mare, de exemplu peste sau branza”, completeaza dr. Serban Damian.

In ceea ce priveste gustarile, aceastea pot fi reprezentate de un iaurt slab cu nuci si seminte, de un mousse de fructe si legume sau de un suc 100%. Daca o sa credeti ca acestea din urma contin prea mult zahar, este bine sa stiti ca legislatia Uniunii Europene interzice adaugarea de zahar, coloranti sau conservanti in sucurile 100%.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce mancam vara si ce poate cuprinde meniul intr-o zi caniculara.