Terapia Subliminala se realizeaza fara inductie hipnotica, este rapida si extrem de eficienta deoarece mintea umana are o capacitate remarcabila de a controla corpul atunci cand ne concentram. Pe langa hipnoterapie, este una dintre cele mai cunoscute terapii pentru depasirea adictiei de alcool.

“Riscul dezvoltarii alcoolismului este influentat atat de factori genetici, cat si de factori de mediu. in familiile in care exista un alcoolic, rata de afectiune pentru rudele apropiate este de trei, patru ori mai mare, iar riscul creste in functie de apropierea genetica. Factorii de mediu includ atitudinile culturale legate de consumul de alcool, nivelul de stres, abuzul de alcool al grupului social, asteptarile pozitive privind consumul de alcool si modalitatile de adaptare gresite. Riscul de abuz al alcoolului creste, de asemenea, daca persoanele consuma bauturi pentru a evita sa se gandeasca la diverse situatii, evenimente, pentru a face fata problemelor, pentru a depasi anxietatea sau pentru a-si spori creativitatea”, explica psihoterapeutul Angela Nutu.

Cum se trateaza dependenta de alcool? Psiholog: „Dezalcoolizarea nu trateaza cauza psihologica a consumului de alcool in exces”

La ora actuala, cea mai cunoscuta metoda pentru depasirea abuzului de alcool este dezalcoolizarea, metoda care se realizeaza intr-un cadru controlat, supravegheat. Dezalcoolizarea poate fi insotita de consiliere psihologica si administrare de medicamente pe perioada recuperarii. Metoda functioneaza pentru multi oameni, insa exista niveluri de succes in ceea ce priveste tratamentul. Unii oameni se opresc din baut, altii au perioade de abstinenta scurta sau indelungata, insa se reapuca. Dezalcoolizarea este o metoda imperfecta deoarece rezolva doar efectele dependentei, dar nu si cauza care a provocat consumul de alcool.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

“In prezent, hipnoterapia si terapiile alternative de lucru cu subconstientul au demonstrat ca sunt foarte utile pentru tratarea dependentei de alcool. Terapiile te ajuta sa accesezi mintea subconstienta a unui individ si sa descoperi cauza principala a dependentei. intelegerea motivului pentru care alcoolul a devenit o problema si tehnicile de invatare, care inlocuiesc comportamentul distructiv, ii pot ajuta deseori pe cei cu dependenta de alcool. Folosirea hipnozei pentru a reevaluarea stilul de viata al unui individ poate duce la crearea unei atitudini diferite fata de alcool. Odata ce a fost identificata radacina problemei, se poate incepe tratarea acesteia”, considera Angela Nutu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri