Cum citim etichetele sucurilor

12:07, 27 Iulie 2017 publicat în Tratamente naturiste1 share-uri

Medicul de familie ne explica ce trebuie sa fie inscriptionat pe etichetele sucurilor si cum le alegem pe cele sanatoase.

Comunicat de presa

Potrivit unui studiu realizat in primavara de o companie de cercetare, trei din zece romani nu citesc eticheta produselor pe care le cumpara si nici informatiile despre valorile nutritionale. Printre acestea se regasesc produsele alimentare, dar si sucurile sau mousse-urilor. Indiferent de ce produs este vorba, e important sa citim etichetele pentru a fi siguri ca facem alegerile potrivite si sanatoase. Serban Damian, medic de familie, nutritionist sportiv si expert in cadrul campaniei „Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!” ne explica ce trebuie sa fie inscriptionat pe etichetele sucurilor si cum le alegem pe cele sanatoase.

Citeste si:
Cum să gestionezi corect și simplu guta
Cum să gestionezi corect și...

Sucurile de fructe din magazine

“Legislatia Uniunii Europene ii obliga pe producatorii de sucuri sa includa pe etichetele produselor informatii precum denumirea sau tipul de suc, numele si adresa producatorului, a importatorului sau a distribuitorului, data de expirare, cantitatea, conditiile de depozitare si nu in ultimul rand, ingredientele si tabelul cu valorile nutritive medii pentru 100 ml de suc”, mentioneaza Serban Damian.

Foto: Milles Studio /Shutterstock

Citeste si:
Semințele de chia: beneficii pentru sănătate și siluetă
Semințele de chia: beneficii...

Sucurile sunt definite ca produse obtinute din fructe coapte si sanatoase, proaspate sau conservate, avand culoare caracteristica, aroma si gust tipic fructului din care provine. Acestea sunt clasificate si in functie de modul in care sunt obtinute. De exemplu: sucul obtinut din concentrat este practic un suc la care a fost adaugata apa, dupa ce initial a fost eliminata. Un astfel de proces de productie faciliteaza ambalarea si permite procesarea fructelor cand sunt mature si pline de aroma. Un alt tip de sucuri sunt sucurile NFC (neobtinute din concentrat), care sunt produse direct din fructe si au un termen scurt de conservare. Merita subliniat ca toate tipurile de sucuri au valori nutritionale si beneficii asupra bunastarii.

Serban Damian ne explica care este numarul de adaosuri ce pot fi folosite in sucurile de fructe: “Datorita unei decizii a CE, sucurilor 100% de fructe nu le poate fi adaugat zahar. Totodata, este important sa ne amintim ca exista sucuri 100% care nu contin zahar adaugat, coloranti, conservanti sau aditivi alimentari, iar acestea reprezinta o alegere sigura.”


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri