IN ACEST ARTICOL:
Iata cateva mostre ale intelepciunii unor popoare in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa:

Italia

Se stie ca italienii isi iau in fiecare zi o pauza de masa de aproximativ 3 sau chiar 4 ore. Acest lucru le permite sa gateasca acasa, foarte rar sa ia masa in oras. Chiar daca mancarea lor emblematica este reprezentata de paste si pizza, italienii sunt, majoritar, intr-o buna forma fizica si de sanatate, in principal pentru ca nu gatesc cu ingrediente pline de aditivi sau saruri, cum ar fi maioneza, sosurile ambalate pentru salate, mancarea semipreparata sau diverse conserve pline de chimicale.

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

In plus, italienii consuma fructe de sezon, provenite din agricultura proprie (citrice, struguri etc) care sunt ieftine, la indemana tuturor si, cel mai adesea, organice. Un alt lucru benefic: savureaza la masa un pahar de vin rosu, care amplifica savoarea mancarurilor si, indirect, le prelungeste longevitatea si le reduce riscul cardiovascular, conform ultimelor cercetari in domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 trucuri pentru o piele fină indiferent de sezon Top 5 zodii care evoluează spectaculos la Luna Plină în Vărsător din 9 august: trezire interioară, eliberare karmică și salturi Culori păr care întineresc - ghid complet pentru o imagine mai tânără

Franta

Dieta frantuzeasca presupune, in mod clasic, mancaruri bogate caloric, sosuri delicioase, bagheta pufoasa, branza de toate tipurile, pate de rata, produse de patiserie si lista ar putea continua. Cu toate acestea, nici francezii nu ridica probleme de sanatate deosebite, ca popor. Si acest lucru pentru ca acestia se bazeaza foarte mult pe semnalele intrinseci de satietate transmise de organism si se ridica de la masa inainte ca mancarea sa se termine din farfurie, spre exemplu, in timp ce in alte culturi se insista pe golirea farfuriilor, chiar daca persoana respectiva s-a saturat de mult.

Foto: Ratatouille; Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock.com

In plus, mananca in tihna, fara sa se grabeasca, chiar daca este vorba de un simplu croissant. La fel ca italienii, nici francezii nu concep o masa neacompaniata de vinul lor rosu apeciat, provenit din podgorii renumite in intreaga lume.

Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători Stephanie Radu și Alin Stoica, vocile României la Concerto di Natale - sub egida Papei Leone al XIV-lea Top 5 cele mai căutate destinații din România pentru vacanța copiilor în octombrie 2025

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri