Ceaiul de macese are proprietati antioxidante si vindecatoare exceptionale. Consumati-l si organismul vostru va va fi mai mult decat recunoscator!

Fiindca are un continut bogat de antioxidanti, ceaiul de macese poate scadea nivelul de colesterol de sange si, prin urmare, poate preveni si instalarea bolilor de inima si a afectiunilor cardiovasculare. Carotenoizii, flavonoizii si polifenolii sunt cativa dintre antioxidanti care se regasesc in compozitia chimica a maceselor si care ne protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi.

O alta vitamina pretioasa continuta de pretioasele macese este vitamina A. Vitamina A joaca si ea un rol important in intarirea sistemului imunitar, ajutandu-l sa faca fata infectiilor cauzate de bacterii si virusi.

Mai mult, ceaiul de macese nu iti hidrateaza doar organismul, dar si pielea. Vitamina A mai este cunoscuta si sub denumirea de “vitamina pielii”, contribuind la regenerarea celulelor pielii. Vitamina A ajuta pielea sa isi mentina elasticitatea si intarzie aparitia ridurilor, favorizand pe de alta parte vindecarea ranilor si a cicatricilor

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Chiar daca nu au fost enuntate aceleasi concluzii si despre macesele consumate sub forma de ceai, un studiu realizat in 2013 ne arata ca extractul de macese este benefic in slabit, reducand acumularea de grasime in celule. Merita mentionat si faptul ca s-a dovedit stiintific ca macesele favorizeaza circulatia sangelui.

Macesele sunt folosite si pentru a trata anumite afectiuni ale stomacului precum arsurile la stomac, ulcerele, constipatia, diaree, spasme sau iritatii ale stomacului, dar si in cazul bolilor intestinale. Ceaiul de macese este celebru pentru rolul sau in reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, consumarea ceaiului de macese este utilizat si in cazul infectiilor tractului urinar si a bolilor de rinichi, dar si in eliminarea nisipului si a pietrelor la rinichi.

Daca esti insarcinata, alaptezi sau urmezi un tratament medicamentos, consulta-ti medicul inainte de a consuma ceai de macese.

Foto homepage: Marina Shanti / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri