Iulia Preda, reputata farmacista si Dr. in Stiinte Medicale, ne ofera 10 sfaturi pe care, daca le urmezi, vei avea un par sanatos, sezonul acesta.

5. Foloseste un sistem de uscat parul cu ionizare. Un uscator de par cu ionizare ajuta mai rapid la inchiderea cuticulelor si vei constata ca parul se usuca mai usor si nu mai necesita tratament termic timp indelungat. Asigura-te ca parul e uscat 100%, altfel, risti sa se manifeste procesul de “frizzy hair”, acele fire de par rebele.

Foto: Shutterstock.com; ingrijirea parului, par, femeie

6. Nu peria parul mai mult decat este necesar!

Periatul si pieptanatul in exces nu fac decat sa produca discontinuitatea cuticulei firului de par si chiar ruperea lui prematura. Inainte de a te pieptana, aplica un spray hidratant in care ai picurat cateva picaturi de ulei de migdale, foloseste un pieptene cu dintii rari si incearca sa descurci parul, imediat dupa spalare, atunci cand esti cu masca sau balsamul aplicate pe par. Asfel eviti ruperea si distrugerea lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

7. Niciodata nu usca parul cu prosopul!

Mai ales cu un prosop aspru. Foloseste un prosop moale si absorbant. Nu usca parul cu prosopul, prin frecare, ci doar tamponeaza usor cu prosopul, dinspre radacina spre varfuri. Niciodata invers. Foloseste un prosop din microfibra.

8. Foloseste produse de protectie a parului, atunci cand usuci cu uscatorul de par!

Aplica produse de protectie, inainte de uscarea cu aer cald sau foarte cald. E de preferat sa nu folosesti uscatorul de par pe butonul cu cea mai mare temperatura. La final, dupa ce parul a fost foarte bine uscat, aplica pana la un minut, un jet de aer rece care sa inchida cuticula firului de par. Se va aranja si mult mai natural.

Daca parul tau are tendinta de ingrasare rapida, chiar imediat dupa uscare, aplica la radacina, sampon spray uscat care ajuta la absorbtia excesului de sebuum si reduce nevoia de a-l spala zilnic.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

9. Nu iti atinge parul cu mainile, foarte des!

Prostul obicei de a-ti trece frecvent mainile prin par nu face altceva, decat sa il usuce si sa il strice, facandu-l sa arate tern si obosit. Daca ai acest obicei, incearca ori sa iti prinzi parul, ori dimineata sa iei o periuta de dinti nefolosita, pe care sa aplici un spray cu keratina sau silicon si cu ea sa incerci sa netezesti zonele cu fire rebele.

10. Fii creativa!

De cate ori folosesti crema de maini, trece usor si prin par mana hidratata, masand usor varfurile rebele si uscate. Poti face acelasi lucru si cu ulei de migdale natural, presat la rece, care se poate purta in geanta, fiind ambalat in sticlute mici de 10 ml.

PARUL E O PODOABA IMPORTANTA CARE NE DA UN PLUS DE FRUMUSETE! Ai grija de el.

Pentru sfaturi va astept pe www.pharmadvisory.ro

Despre Iulia Preda

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Doctor in Stiinte Medicale Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse -Franta.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Iulia a fost de-a lungul timpului prezentatoarea mai multor emisiuni de sanatate ale posturilor Euforia Tv, Tvr1, Tvr2, Giga Tv . De asemenea Iulia are o rubrica lunara de grooming in revista Tabu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri