Iulia Preda, reputata farmacista si Dr. in Stiinte Medicale, ne ofera 10 sfaturi pe care, daca le urmezi, vei avea un par sanatos, sezonul acesta.

Odata ce ne aflam in plina vara, in care caldura alterneaza cu umiditatea, ar trebui sa ne gandim cum sa evitam deshidratarea parului si acel efect neplacut de ” Frizz”- PAR REBEL, in care fire rebele de par, deteriorate, ies la suprafata si ne strica aspectul aranjat al parului , ducand la o imagine neplacuta, de par neingrijit. Marea, soarele si sarurile din apa sunt elemente care afecteaza parul, facandu-l sa para neingrijit.

  • “Desigur ca exista si tratamente sofisticate, efectuate intr-un salon de specialitate, dar noi ne limitam la natura si rapiditatea de a ne ajuta singuri, acasa.”, spune Iulia

Iata care sunt sfaturile ei cu privire la ingrijirea parului pe timp de vara

1. Nu iti spala parul, zilnic, cu sampon!

Spalarea zilnica cu sampon, mai ales a parului lung, nu face decat sa indeparteze stratul de sebuum natural, necesar firului de par. Cand folosim sampon, atunci sa ne asiguram ca este unul care nu contine sulfati, pentru ca sulfatii pot lasa parul atat uscat, cat si greu de pieptanat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Asigura-te ca samponul folosit este unul cu efect hidratant si nutritiv, capabil sa refaca filmul protector al firului de par. Incearca sa pastrezi, macar o zi, distanta intre samponari, pentru a da posibilitatea scalpului sa produca ulei natural care sa hidrateze firul de par. Iar, atunci cand te speli cu sampon, amesteca in palma samponul cu o lingurita de ulei de migdale sau de masline. Asa vei ajuta parul sa nu se deshidrateze instant.

Foto: Shutterstock.com; ingrijirea parului

Foto homepage: Shutterstock; vara, femeie

2. Foloseste balsam de hidratare

Balsamul utilizat dupa spalare este foarte important. Are si el substantele hidratante si emoliente, necesare mentinerii in forma a firului de par.

Daca balsamul, pe care il aveti, nu va ajuta prea mult, incercati o masca nutritiva si hidratanta cu avocado, ulei de midgale si ulei de neem, o adevarata comoara pentru par. Se gasesc in plafare sau magazine de produse naturiste.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

3. Clatiti intotdeauna parul cu apa calduta, la temperatura corpului, astfel incat cuticula firului de par sa se inchida bine si parul sa nu piarda apa si nutrienti pe care tocmai i-a dobandit. Clatirea cu apa ferbinte deshidrateaza si mai tare parul.

4. Cand usuci parul, e bine sa faci o separare a parului ud de cel uscat, cu niste clame de prins parul, evitand astfel sa usuci inca o data, parul deja uscat si supraincalzirea firului de par.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri