Sucul de ceapa, aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni, stimuleaza cresterea parului si circulatia la nivelul scalpului. Sucul de ceapa intareste firele de par si le ofera volum, dar este eficient si in prevenirea si stoparea albirii premature a parului.

Suc de ceapa pentru scalp

Aplica suc prospat de ceapa direct pe scalp masand bine toata suprafata scalpului si radacini. Daca tii se pare ca sucul de ceapa este prea tare, il poti dilua cu apa. Stoarce sucul de la o ceapa si adauga peste el apa in proportie de 1 parte suc de ceapa, 2 parti de apa. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute inainte de a sampona si infasoara-ti parul intr-un prosop pentru ca foliculii de par sa absoarba sucul mai usor.

Daca parul iti cade exagerat de mult, fa acest tratament de 3 ori pe saptamana. In multre dintre cazuri, s-au observat imbunatatiri in urma acestui tratament cu ceapa in cateva luni. Sucul de ceapa imbunatateste circulatia la nivelul scalpului si ajuta la regenerarea foliculilor de par. Poti neutraliza mirosul neplacut al sucului de ceapa crud folosind ulterior sucului de ceapa o solutie de par pe baza de apa si otet.

Apa de clatit cu ceapa fiarta

Mai exista si un alt remediu pe baza de ceapa menit sa stimuleze cresterea parului, evitand insa mirosul neplacut al cepei. Taie 2 cepe in patru si pune-le la fiert intr-un litru de apa timp de 10 minute. Lasa apoi mixtura sa se raceasca si filtreaza. Daca nu te deranjeaza mirosul, poti folosi aceasta solutie ca pe o solutie de clatit parul si il poti spala cu apa si sampon a doua zi.

Publicatia www.healthyfoodhouse.com ne face cunoscute cateva remedii pe baza de ceapa si suc de ceapa, remedii menite sa trateze firele despicate si parul deteriorat, dar si sa trateze caderea parului:

Suc de ceapa si ulei de nuca de cocos

Iti poti ajuta parul sa se regenereze si sa creasca mai repede, folosind si o solutie hranitoare pe baza de ulei de nuca de cocos si suc de ceapa. Intr-un jumatate de suc de ceapa adauga o lingura de ulei de nuca de cocos si amesteca bine. Maseaza-ti scalpul si parul cu aceasta solutie, aplica peste par o casca de dus si lasa sa actioneze timp de 30 de minute dupa care poti spala parul in mod obisnuit.

Suc de ceapa si bere

Acest remediu poate accelera si stimula cresterea parului. Stoarce sucul de la o ceapa si amestec-o cu putina bere. Pentru rezultate mai bune, poti aplica aceasta masca facuta in casa de doua ori pe saptamana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri