S-ar putea sa te surprinda ceea ce vei citi! Afla obiceiurile negative pe care le ai si pe care poate, nici macar nu le-ai constientizat, dar care iti scurteaza viata!

8 obiceiuri care te pot costa ani din VIATA:

1. Obiceiul de a avea o obsesie cu privire la varsta ta

Gandul ca vine ziua ta si a mai trecut un an, te face sa te simti trista? Cu totii avem momente cand ne simtim tristi din cauza trecerii timpului, dar gandurile acestea, fara sa constientizam, ne fac foarte mult rau.

Nu mai fi atat de conectata la negativ! Traieste clipa, bucura-te de fiecare varsta si simte-te tanara si vei radia tinerete. Atunci cand anii trec, avem tendinta de a privi iar si iar, cu nostalgie catre trecut, in loc sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o traim. Adesea, faptul de a ne confunda cu imbatranirea si trecerea timpului, ne face chiar sa aratam mai imbatraniti si ne stergem fara sa ne dam seama ani buni din viata.

Foto: Shutterstock.com; nuci, oleaginoase

2. Obiceiul de a exclude oleaginoasele din dieta ta

O dieta fara nuci, migdale, caju si alte fructe oleaginoase, iti reduce cu 20% sansele de a avea un organism sanatos si in consecinta de a trai mai mult. Un studiu recent a aratat ca cei care consuma regulat aceste fructe au cu 20% mai putin risc de a se imbolnavi de cancer si boli respiratorii. Cateva oleaginoase pe zi te vor ajuta foarte mult!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

3. Obiceiul de a te purta acid cu oamenii din jur

Iata un nou motiv care te poate convinge ca este mult mai bine sa fim buni si altruisti decat invidiosi, suparati mereu si acizi cu oamenii. Un studiu publicat de catre American Journal of Public Health (Jurnalul American pentru Sanatate Publica) arata ca generozitate este un dar care ne tine in viata si care, mai mult decat atat, ne face sa fim si sa ne simtim mai tineri.

Foto: Shutterstock.com; femeie, scaun

4. Obiceiul de a sta toata ziua pe scaun

Stim, nu este o veste prea buna, in aceste vremuri cand foarte multe joburi presupun un timp indelungat petercut in fata calculatorului si la birou! Dar trebuie sa constientizam efectele nocive ale acesrui stil de viata impus de societate si, ori de cate ori avem ocazia sa facem cat mai multa miscare. De exemplu, va sugeram sa urcati treptele si sa mergeti pe jos in drum spre serviciu sau alte destinatii. Orice activitate de acest gen ajuta. De asemenea, luati mici pauze de miscare si detensionare a corpului.

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

5. Obiceiul de a pierde noptile...

Da, nici aceasta nu este o veste prea buna pentru multe dintre noi, obisnuite cu o viata activa chiar si in timpul noptii: stat pe internet, iesiri in oras sau pentru multe dintre noi, chiar munca.

Totusi, trebuie sa constientizam importanta masiva pe care o are odihna in viata noastra. Somnul insuficient creste riscul unor boli cum ar diabetul de tip 2. De asemenea, lipsa somnului accelereaza degradarea celulelor creierului. Si lista efectelor negative poate continua la nesfarsit…

Foto: Shutterstock.com; noapte, laptop

6. TRISTETEA

Atitudinea mereu negativa fata de viata, fata de evenimentele care se petrerec in jurul tau, dauneaza sanatatii tale. Persoanele care sunt geloase, anxioase, moracanoase si stersate tot timpul, isi cresc riscul de a se imbolnavi de boli ca Alzheimer, arata un stiudiu complex, efectuat pe o perioada de 40 de ani si publicat de catre Academia Americana de Neurologie.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Daca nu reusesti sa treci singura peste perioadele triste, ia considerare si mersul la terapeut. Un psiholog ne ajuta sa deslusim sabloanele de gandire care ne fac rau si care sunt stocate undeva, la nivel subconstient.

Shutterstock.com; tristete; femeie

7. Obiceiul de a merge prea incet!

Da, si acest aspect este poate, surprinzator! Dar trebuie sa constientizezi ca un mers mai alert, mai ritmat, iti imbunatateste, fara sa iti dai seama, chiar, calitatea vietii. In primul rand ai alta atitudine cu privire la lucrurile pe care le ai de facut: adica pui mai multa energie, mai mult dinamism si determinare in tot ceea ce faci. Te simti mai invioarata si deci, mult mai tanara. Un studiu efectuat de catre Lawrence Berkeley National Laboratory arata ca un mers mai alert de 23 de minute scade riscul de mortalitate prematura.

8. Frustrarile sexuale

Un studiu publicat de catre Biological Psychological arata ca oamenii care au facut recent sex, au presiunea in sange mai scazuta decat cei care nu au facut. De asemenea, un studiu efectuat de catre Universitatea din Michigan arata ca sexul poate fi unul dintre SECRETELE TINERETII si ale unei stari de bine constante. :)

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Informatii cu privire la studiile citate in articol via: www.prevention.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri