Periajul uscat este o practica veche ce a fost utilizat pentru secole, multe texte antice facand referire la acest procedeu de ingrijire. In Scandinavia si Rusia, procedeul era foarte popular dar existau multe metode de periaj uscat in vechime. Se foloseau betisoare, nisip sau pietre pentru a masa pielea.


3. Incepe de la picioare, apoi catre coapse.

4. Este important sa efectuezi periajul intotdeauna inspre inima, fiindca fluidul limfatic circula prin corp in acea directie.

5. Periaza-ti si bratele, cu miscari ample.

6. Apoi periaza stomacul, efectuand miscari circulare si mergi catre piept. Ajungand in aceasta zona mai sensibila, este bine sa efectuezi miscari gentile.

7. Pe spate periaza-te in sensul invers fata de inima, de la gat inspre mijloc. Iti va fi mai utila o perie cu un maner lung pentru aceasta zona.


8.
Nu peria niciodata o zona inflamata a pielii.


9.
Dupa acest periaj uscat, poti sa mergi la dusul obisnuit pentru a indeparta celulele moarte. Nu e nevoie sa folosesti sapun, fiindca dupa indepartarea stratului de celule moarte, pielea este acum noua si curata. Si mai mult decat atat, dupa activarea pielii, nu vrei sa iti incarci din nou porii. Poti folosi un sapun delicat, natural pentru anumite zone mai sensibile sau pentru zona intima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!


10.
Un alt mod eficient de activare a pielii este sa alternezi apa calda si apa fierbinte in dus.

Nota: Prima data cand efectuezi acest procedeu al periajului uscat, este posibil sa te simti inconfortabil. Este bine sa actionezi cu blandete, pana pielea se obisnuieste. Este de asemenea important sa iti speli peria o data la 1-2 saptamani cu un sapun delicat si apa calduta.

Un articol via www.collective-evolution.com

Iti recomandam si:

3 retete ca sa scapi de celulita!

50 de curiozitati fascinante despre CORPUL UMAN!

Goji, FRUCTELE MIRACULOASE pentru frumusete si fericire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri