Rosiile au un efect extraordinar asupra organismului, beneficiile lor fiind remarcabile. Descopera care sunt cele 11 beneficii de top ale consumului de rosii!

Rosiile au un efect extraordinar asupra organismului, beneficiile lor pentru sanatate fiind remarcabile. Descopera care sunt cele 11 beneficii de top ale consumului de rosii conform specialistilor de la www.healthonlinezine.info

11 beneficii de top ale consumului de rosii

via www.healthonlinezine.info

  1. Rosiile lupta impotriva celulelor canceroase. Rosiile abunda in licopen, un pigment sau carotenoid raspunzator pentru superba culoare rosie a acestor fructe. Anumite studii arata ca nivelul ridicat de licopen din rosii contribuie la reducerea aparitiei cancerelor, in special a cancerului la san, a cancerului la prostata, a cancerului cervical, a cancerului oral, a cancerului la stomac.
  2. Rosiile neutralizeaza radicalii liberi din corp. Rosiile sunt o sursa grozava de vitamina A si vitamina C ce neutralizeaza efectele radicalilor liberi nocivi in sange.
  3. Rosiile scad colesterolul. In urma unui studiu efectuat asupra a 21 de persoane sanatoase, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un consum ridicat de rosii poate reduce in mod semnificativ nivelul de colesterol rau din sange (LDL).
  4. Rosiile reduc hipertensiunea arteriala. Rosiile contin o cantitate bogata de vitamina B si potasiu, eficiente in reducerea tensiunii arteriale mari. De aceea, incluzand rosiiile in dieta ta zilnica poti sa previi atacul de inima si atacul cerebral.
  5. Rosiile reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Pe langa prevenirea cancerului, licopenul din rosii dispune si de beneficii cardiovasculare. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au consumat de 7-10 ori pe saptamana alimente bogate in licopen precum rosiile au prezentat un risc al imbolnavirii de boli de inima cu 29% mai scazut comparativ cu femeile care au consumat mai putin de 1,5 portii de rosii in fiecare saptamana.
  6. Rosiile repara raul cauzat de fumat. Rosiile contin acid clorogenic si acid coumaric, protejand astfel organismul impotriva substantelor carcinogene rezultate din consumul de tutun.
  7. Rosiile protejeaza impotriva bolilor la ficat. Rosiile sunt bogate in clor si sulf care ajuta ficatul sa functioneze cum trebuie. De asemenea, protejeaza ficatul de congestie si poate ajuta si in dizolvarea calculilor biliari.
  8. Rosiile protejeaza impotriva infectiilor. Fiind un antiseptic natural, rosiile pot ajuta la protejarea organismului impotriva diferitelor infectii.
  9. Rosiile purifica sangele. Continutul alcalin al rosiilor este cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale de purificare a sangelui.
  10. Rosiile ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Antioxidantii prezenti in rosii ajuta la curatara organismului de toxine.
  11. Rosiile contin vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, prevenind totodata si unele probleme legate de vedere precum degenerarea maculara si vederea slaba pe timpul noptii.
  12. Foto homepage: Rosii, Shutterstock

    Foto int: Rosii, suc de rosii via Shutterstock

Sursa: www.healthonlinezine.info


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri