Persoanele care sufera de „pietre la rinichi” au cu 50% mai mult, sanse sa dezvolte si o boala de inima. Motivul: rinichii sunt filtrul nostru. Ei nu „dorm” niciodata, ei curata si purifica sangele tau si daca nu sunt capabili sa functioneze la nivel maxim, pot imbatrani alte tesuturi, inclusiv arterele si inima.

Iata ce trebuie sa faci ca sa mentii sanatatea rinichilor si implicit pe cea a inimii:

1. Bea destula apa!

Daca ai un corp deshidratat, riscul de a dezvolta probleme la rinichi creste cu 30%. Urina concentrata este foarte grea pentru rinichi, favorizand aparitia pietrelor. 4-6 pahare de apa pe zi sunt necesare pentru a-ti proteja rinichii.

2. Redu riscul presiunii din sange.

Presiunea crescuta in sange este una dintre cele trei cele mai intalnite cauze ale aparitiei bolilor de rinichi. Presiunea crescuta in capilarele ce hranesc rinichii poate fi in mod direct afectata. Ca sa mentii presiunea sangelui la un nivel normal, este bine sa mananci doua cani de iaurt si un pahar de lapte, in fiecare zi. Acest obicei ti-ar aduce in jur de 1500 mg de calciu in fiecare zi, care ajuta relaxarea arterelor si deci reduce riscul de presiune crescuta in sange.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

3. Foloseste praful de copt (bicarbonat de sodiu)

Una din 10 femei are probleme de sanatate care au legatura cu rinichii. Noi studii arata ca, daca includem bicarbonatul de sodiu in dieta zilnica, reducem riscul de a avea probleme serioase cu rinichii, la 60%. Pudra de copt are un efect neutralizator. Acest studiu nu este inca definitivat, este bine sa consulti si doctorul inainte de a folosi praful de copt.

4. Redu consumul de sare si sodiu.

In zilele mnoastre, avem tendinta de a consuma sarea in proportie mult mai mare decat doza recomandata. Ar trebui sa iti protejezi rinichii, renuntand la consumul de sare in exces. Incearca de asemenea sa mananci cat mai putine alimente procesate.

5. Renunta pe cat posibil la medicamentele impotriva durerilor

Atunci cand ai nevoie de un medicament impotriva durerilor, incearca sa optezi pentru o doza cat mai redusa. Dupa cum au artat mai multe studii, aspirina pare sa afecteze cel mai putin santatea rinichilor, totusi aspirina poate afecta stomacul.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto homepage: Shutterstock.com; rinichi, inima

articol via dietandi.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri