Cresterea imunitatii se bucura astazi de o atentie deosebita din partea medicilor, terapeutilor, dar si din partea oamenilor.

Fructele si legumele sunt principalele alimente recomandate pentru energizarea organismului si mentinerea imunitatii. Acestea sunt bogate in fibre, antioxidanti, enzime, minerale, vitamine, carbohidrati sanatosi, astfel incat nutritionistii recomanda adesea ca aproximativ 60% din consumul zilnic de alimente sa fie reprezentat de legume.

Insa si aportul de proteine joaca un rol important in imunitate, astfel ca alimentele care sunt o buna sursa de aminoacizi sunt indicate in meniul obisnuit. Anticorpii sunt molecule proteice, astfel ca organismul are nevoie de astfel de nutrienti pentru a oferi “materie prima” in obtinerea anticorpilor.

Asadar consumul de carne sanatoasa (cum ar fi cea de pui crescut natural, de peste, de curcan), de oua (preparate astfel incat galbenusul sa fie mentinut moale), de branza, cascaval, dar si fructe oleaginoase, soia – reprezinta o buna sursa de proteina pentru organism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Sportul creste imunitatea

Conform cercetarilor efectuate in ultimele decenii, se pare ca nimic nu poate inlocui miscarea. Sportul produce o serie de efecte unice in organism, astfel incat a avea un program de miscare ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice om, fie acesta adult sau copil.[...]

Citeste mai departe: Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa in Suplimentul Healthy de Sanatate si Diete

Iti recomandam sa citesti si:

10 Tratamente naturiste pentru raceala

Cum tratam naturist raceala si gripa

Foto: legumele cresc imunitatea @Shutterstock.com

Foto: cresterea imunitatii @Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri