Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa

Cresterea imunitatii se bucura astazi de o atentie deosebita din partea medicilor, terapeutilor, dar si din partea oamenilor.

Ne dorim o rezistenta naturala cat mai buna in fata bolilor, iar in zilele noastre nu mai este un secret faptul ca sistemul imunitar lupta si impotriva cancerului.

Ce este imunitatea? Ce ar trebui sa intelegem prin sistemul imunitar?

Prin imunitate ar trebui sa intelegem capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor, de a se apara in fata infectiilor, dar si a propriilor celule care pot suferi modificari, devenind astfel periculoase (de exemplu celulele canceroase).

Citeste si:
Lecitina: îmbunătățește memoria, imunitatea și sănătatea ficatului
Lecitina: îmbunătățește...

Prin sistem imunitar ar trebui sa intelegem toate acele procese care participa la apararea organismului in fata bolilor. Celulele imunitare sunt de mai multe tipuri, fieare cu o specializare, astfel incat agentul patogen sa fie identificat, izolat, distrus, dar totodata sa se creeze si o “memorie” imunitara, astfel incat la o alta “reintalnire” cu acelasi agent patogen, organismul sa fie deja pregatit.

In procesele imunitare, ca si in multe alte aspecte ale vietii, este indicat sa existe echilibru. Daca sistemul imunitar este prea slab, atunci riscam sa ne imbolnavim, sa ne infectam. Daca insa imunitatea este prea ridicata, atunci creste riscul pentru bolile autoimune, acele boli in care organismul isi ataca propriile celule (diabetul insulino-dependent, lupusul, tiroidita autoimuna etc.).

Citeste si:
Păstrează-ți imunitatea la cote înalte
Păstrează-ți imunitatea la...

Foto: cresterea imunitatii @Shutterstock.com

Metode care asigura cresterea imunitatii si mentinerea unui echilibru al sistemuli imunitar

Dieta sanatoasa creste imunitatea

Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim, are nevoie de nutrienti, vitamine, minerale, oxigen. O dieta echilibrata, vitaminizanta, bogata in antioxidanti va mentine tonusul imunitar.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri