Bucurati-va de legumele si fructele toamnei si folositi-le nu doar in bucatarie, ci si pentru a va rasfata tenul cu miracolele hranitoare si regenerante ale naturii. Iti propunem 7 masti faciale excelente, avand la baza cele mai cunoscute fructe si legume de toamna. Au rol de curatare, de tonifiere si de redare a supletii pielii.

1. Masca faciala cu dovleac

Bogat in zinc, dar si in vitamina A, C, E si betacaroten, dovleacul este un ingredient pretios atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii grase sau a celei patate. Are rol purifiant, iar enzimele pe care le contine exofolieaza pielea intr-un mod gentil, neabraziv. Aceasta masca cu dovleac este un bun exfoliant, ajutand la inlaturarea celulelor moarte, dar si la regenerarea si hranirea pielii.

Ingrediente:

- 3 linguri piure de dovleac obtinut din miezul dovleacului
-1 lingura de miere
- 1 lingura de lapte in cazul tenului gras / 1 lingura de lapte batut in cazul tenului uscat
-optional poti adauga si putin iaurt natural

Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se intinde uniform pe fata si se lasa sa actioneze timp de un sfert de ora. Se indeparteaza cu apa.

2. Masca faciala cu struguri

Foto Masca cu struguri_Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Sucul de struguri negri, pe langa concentratia mare de resveratrol, o substanta cu proprietati anticancer si antiimbatranire, este bogat si in vitamina C. Bogati in minerale si antioxidanti, strugurii negri sunt benefici pentru piele si sunt folositi in tratarea acneei. Iata o masca scrisa si recomandata de Narine Nikogosian, autorul cartii ‘Return to Beauty’, si care are rol de curatare profunda a pielii.

Ingrediente:

- 1 ceasca de struguri negri zdrobiti
-1 lingurita de ulei de masline
- jumatate de lingurita de sare sau de bicarbonat de sodiu
- ¼ ceasca lapte

Amesteca bine toate ingredientele si maseaza-ti tenul cu aceasta mixtura, frecand usor. Celulele moarte ale pielii vor fi indepartate, iar pielea isi va recapata supletea si stralucirea sa fireasca.

Foto homepage: Fructe si legume de toamna_Shutterstock

Leagăn pentru toată copilăria 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri