Arsurile solare sunt afectiuni frecvente in sezonul estival. Natura ne ajuta atat sa prevenim, cat si sa tratam eficient aceste urmari nedorite ale "prietenului" soare.

3 Ulei de sunatoare si musetel

Se aplica pansamente locale cu uleiul preparat prin macerarea a 20g sunatoare si 20g musetel maruntite in 200 ml ulei, timp de 4-6 saptamani, dupa care se filtreaza prin tifon dublu.

4 Tataneasa in arsurile solare

Produsele pe baza de tataneasa (crema, unguent, tinctura, infuzie) sunt foarte utile in tratamentul arsurilor solare. Tataneasa are un puternic efect cicatrizant, calmant, antiinflamator si antitumoral.

5 Hidratarea

Arsurile si insolatia necesita repaus si foarte multe lichide, sucuri de fructe, baute in ritm de aproximativ 300 ml pe ora, mai ales in primele zile dupa arsuri, cand deshidratarea si inflamatia la nivelul leziunilor sunt importante.

6 Comprese cu apa rece

Arsurile se pot ameliora prin comprese cu apa rece, schimbate repetat la cateva minute. In apa se poate adauga si otet de mere sau bicarbonat de sodiu.

7 Tinctura de propolis in arsurile solare

Tinctura de propolis creste rezistenta generala a organismului la radiatiile nocive din mediu. Un studiu chinez a aratat ca, sub actiunea propolisului administrat intern, problemele de imunitate si leucemia induse de radiatii sunt foarte eficient prevenite.

Tinctura de propolis nu se administreaza nici singura, nici cu apa, ci in amestec cu o lingurita de miere. Apa si saliva pot inactiva anumite principii continute de tinctura.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri