2 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 13 share-uri

Medicina naturista este foarte generoasa in tratarea bolilor de stomac (gastrita,ulcer) oferind leacuri care au darul nu doar de a calma durerile, ci si de a ajuta la ameliorarea si vindecarea afectiunilor.

9 Tratament naturist cu lamaie

Daca durerile gastrice se datoreaza ulcerului, se poate incerca urmatoarea reteta: 1 kg miere de albine, 1 kg lamai trecute prin masina de tocat cu coaja si fara samburi), 1l de ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn. Se pun la racoare si intuneric 10 zile. Se consuma cate trei linguri pe zi, cu 5 minute inaintea meselor principale.

Sucul de lamaie diluat in apa (calduta) este un antiacid redutabil. In plus, el ajuta stomacul sa poata tolera mai multe alimente crude.

10 Seminte de in

Se pune o lingura si jumatate de seminte de in intr-o cana si se spala de 2-3 ori cu apa. Semintele inmuiate se mesteca timp indelungat. In contact cu saliva, semintele de in alcatuiesc un pansament ideal pentru stomac, calmand durerile din ulcer si gastrite. In plus, prin aportul crescut de fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

11 Aloe vera

Aceasta planta este un bun remediu pentru tratarea durerilor din ulcere si gastrite.
Cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, se mesteca frunze de aloe, sucul se inghite, iar fibrele ramase de la frunza se arunca.

12 Ghimbir

Preparatul din ghimbir cu apa este considerat un bun medicament in tratarea ulcerului. La un litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate indulci cu miere.
Se beau 3-4 pahare pe zi, in timpul mesei sau dupa masa.

13 Ceai de plante pentru stomac

Se ia o cantitate egala (o lingurita) de frunze de menta, gentiana, salvie si cimbru. Se fierbe amestecul timp de o jumatate de ora intr-un litru de apa. Se raceste, se strecoara si se beau 3-4 cesti pe zi, intre mese.

Ceai pentru aciditate gastrica

Se ia cate o lingurita din urmatoarele plante: pelin, angelica, melisa si menta si se amesteca. De trei ori pe zi, se opareste o lingura de amestec cu o cana de apa clocotita. Se infuzeaza 5 minute si se bea dupa mesele principale.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri