Gastrita poate evolua spre ulcer, in absenta tratamentului.

7 Regimul alimentar

In gastrite si ulcer se recomanda un regim alimentar bazat pe alimente alcaline, care scad aciditatea gastrica: varza, cartof, sfecla, morcov, castravete, urzici, precum si sucul obtinut din aceste legume.
Condimente precum: coriandru, menta, fenicul, chimen sunt calmante gastrice.

Alte alimente cu efect calmant gastric: laptele, iaurtul, albusul de ou crud.

Se recomanda chiar o cura de 5 zile in care se consuma un albus de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa, batut spuma. Un alt remediu presupune: o lingura de ulei de masline care se freaca bine cu o lingura de zahar pudra si un albus de ou. Se administreaza sapte zile la rand.

Se recomanda evitarea alimentelor prea dulci, prea acre sau prea picante, care pot declansa o criza de gastrita. De asemenea se evita alcoolul, tutunul, dulciurile concentrate, mezelurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Sa nu uitam ca un somn suficient este absolut necesar pentru sanatatea intregului organism, inclusiv a stomacului.

8 Apa pe stomacul gol

Tratamentul cu apa este considerat de succes pentru o multitudine de boli: de inima (hipertensiune), boli digestive (gastrita, constipatie), hemoroizi, diabet.

Dimineata, imediat dupa trezire, beti 4 pahare de apa (aproximativ o jumatate de litru), apoi nu mancati si nu beti nimic 45 minute.

Dupa 45 minute, puteti bea si manca normal. Pentru gastrita, acest tratament este indicat timp de minim 10 zile. Neavand efecte adverse, acest tratament se poate urma toata viata, dar apa trebuie sa fie de buna calitate (plata, alcalina).

9 Musetel

Se administreaza sub forma de macerat la rece: doua linguri de flori de musetel se lasa intr-un litru de apa, la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se filtreaza si se be ape stomacul gol.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

10 Coada-soricelului

Aceasta planta se administreaza sub forma de pulbere - o lingurita de patru ori pe zi in cazurile avansate de gastrita si ulcer, avand efecte cicatrizante si regenerative puternice la nivel gastric.

11 Coada-calului

Se administreaza cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, inainte de masa, in cure de pana la trei luni. Se administreaza pulberea obtinuta prin macinarea partilor aeriene uscate de coada-calului.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri