Gastrita poate evolua spre ulcer, in absenta tratamentului.

12 Ceai pentru gastrita

Amestecati in cantitati egale flori de galbenele, coada-calului, coada-soricelului, sunatoare, musetel. Dintr-o lingurita de plante la 250 ml apa fierbinte se face o infuzie. Se bea de trei ori pe zi, neindulcit.

13 “Apa de cereale”

Intr-un borcan de 1l se pun un pahar de cereale (jumatate boabe de grau si jumatate boabe de secara) si 800 ml apa plata.

Se acopera cu tifon, se lasa 10-15 ore si apoi se scurge apa, lasand boabele sa germineze in borcan inca 2 zile, la temperatura camerei.

Apoi se adauga din nou apa, (3 parti apa) peste cereale si se mai lasa inca 24 de ore, dupa care se filtreaza si se bea lichidul obtinut.

14 “Bautura” pentru ulcer, gastrita, colita

Amestecati intr-o sticla inchisa la culoare: 250g miere+ 250 ml tuica de tara (curata)+ 250ml ulei de masline+ 250ml suc de lamaie (obtinut prin stoarcerea unui kg de lamai).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Se bea de trei ori pe zi, inainte de masa, cate un paharel mic, din aceasta bautura, dupa ce se amesteca bine compozitia.

15 Suc de cartofi

O cura cu suc proaspat obtinut din cartofi cruzi este foarte eficienta in boli precum arsurile stomacale, gastrita si ulcerul.

Se bea cate o jumatate de pahar, de trei ori pe zi, timp de o luna, inaintea celor trei mese principale. Pentru imbunatatirea gustului, se poate adauga suc de morcovi sau o lingurita de zeama de lamaie.

16 Suc de sfecla rosie

Este puternic alcalin, tamponand aciditatea din stomac. Cele mai bune rezultate se obtin combinand 100 ml suc de sfecla rosie cu 100 ml suc de cartofi cruzi si 500 ml suc de morcov.

17 Radacina de patrunjel

Un kg radacini de patrunjel se fierb in doi litri de apa, pana scade la jumatate. Lichidul obtinut se bea de-alungul diminetii.

18 Ienupar

Datorita efectului sau puternic anti-Helicobacter pylori (bacteria responsabila de majoritatea cazurilor de ulcer si gastrite), se recomanda administrarea de infuzie combinata de ienupar, cate trei cani pe zi, cu 15 minute inainte de masa, in cure de 21 de zile, urmate de 14 zile de pauza, dupa care se pot relua.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Infuzia combinata: se pun 3-4 lingurite de boabe de ienupar maruntite la macerat, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza.

Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe cu inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. La final se amesteca cele doua extracte si se consuma 2-3 cani pe zi.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:shutterstock


articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri