Stevia are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, fiind o planta cu reale beneficii asupra sanatatii noastre.

8 Constipatie

Impotriva constipatiei, dar si pentru slabire, se recomanda cura cu salata din frunze proaspete de stevie: dimineata, la trezire, se consuma 60-70 g de frunze crude de stevie, intr-o salata cu putin ulei si zeama de lamaie.

Este important sa nu se consume niciun fel de lichid inainte de salata.

Dupa micul dejun, care trebuie sa aiba un volum mic, sarac in calorii, consumati 150-200 g mancare calda de stevie, adica frunze bine maruntite si fierte, in care se adauga numai sare si ulei.

Pranz: trebuie sa fie sarac in fluide (supe, ciorbe) si total lipsit de proteine si grasimi de porc.
Stevia trebuie servita ca salata cruda, nesarata si acrita cu lamaie.

Dupa masa se mananca o feliuta subtire de lamaie. Este important ca in urmatoarea ora dupa dejun sa nu se consume mai mult de 100 ml apa, de preferat deloc.

Seara: cu 20-25 de minute inainte de cina se consuma 150-200 g salata de stevie in amestec cu 70 g urzici crude.
La masa de seara se consuma mancare de stevie fierbinte, alaturi de o friptura slaba de vita sau pui. Dupa cina se bea o limonada naturala.

9 Anemie

O salata din frunze de stevie, spanac, frunze de urzica (frecate cu sare) si patrunjel are un continut mare de fier, fiind foarte indicata in anemii.

10 Cresterea imunitatii

Stevia contine foarte multi antioxidanti polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajuta la intarirea imunitatii si la cresterea rezistentei organismului fata de radicalii liberi.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu

articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri