Problemele menstruale, infectiile genitale se amelioreaza cu infuzii si bai de sezut din plante cu efecte benefice asupra aparatului genital feminin.

4 Coada soricelului

Ceaiul din coada-soricelului este cicatrizant, antiseptic si antiinflamator, se foloseste in infectiile genitale, afectiunile uterine, la menopauza si in cazul problemelor menstruale: ciclu neregulat, abundent sau dureros.

Consumul ceaiului de coada soricelului previne cancerele uterine si fibroamele. Datorita actiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, baile de sezut cu infuzie de coada-soricelului sunt recomandate si pentru tratarea hemoroizilor.

Pentru efectele antiinflamatorii se recomanda urmatoarea formula: coada-soricelului+traista ciobanului+flori de urzica moarta alba +troscot . Infuzia se prepara dintr-o lingura din acest amestec de plante la o cana de apa. Se consuma doua cani de infuzie pe zi, timp de o saptamana.

O alta reteta, recomandata in problemele menstruale: traista-ciobanului, coada-soricelului, cretisoara, roinita. Se bea o cana pe zi cu infuzie din acest amestec de plante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

5 Aloe vera si roinita

Aloe si roinita se folosesc pentru efectul lor antiviral si antiseptic, indeosebi impotriva virusului herpetic genital.
Sucul de aloe/ infuzia concentrate de roinita se aplica direct pe leziunile genitale.

6 Salvia

Salvia are efect antispastic si regleaza fluxul menstrual. Este foarte buna pentru reducerea menstruatiei abundente si a durerilor menstruale, dar si in tratarea infectiilor vaginale si a anexitelor.

7 Sofranul

Se recomanda consumul ceaiului de sofran sau decoctului din coaja de salcie, in cazul menstruatiei dureroase.

Se poate face si o infuzie din amestec de sofran+sunatoare.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri