Terapia Bowen este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente in lume si se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii.

"Pacientii sunt de toate varstele si din toate structurile sociale si apeleaza la terapie ca sa-si rezolve cele mai diverse probleme: discopatii, hernii de disc, spondiloze cervicale, gonartroze, probleme reumatice, depresii, atacuri de panica, stres, probleme hormonale, diverse probleme musculare sau articulare, scolioze, stari de oboseala cronica", explica Luiza Predescu, care practica aceasta terapie inca din anul 2008, fiind un terapeut Bowen din primele serii de cursanti romani. "Terapia Bowen nu este un panaceu universal, dar este important de stiut ca acolo unde nu poate remedia complet o problema, cel putin amelioreaza semnificativ si, a reusi sa schimbi in bine calitatea vietii pacientului este, uneori, un rezultat peste asteptarile sale", subliniaza aceasta.

"Este important de stiut ca orice terapeut Bowen face, in plus, un numar important de ore de anatomie si fiziologie predate de un medic si, de asemenea, cursuri de prim ajutor. Personal, am urmat cursuri acreditate in urma carora am obtinut diploma de tehnician maseur, cu competente in masaj somatic si de intretinere, reflexoterapie, apiterapie si fizioterapie. Prefer sa practic doar ca terapeut Bowen, deoarece eficienta acestei tehnici terapeutice este net superioara altor metode de terapie, dar cunostintele dobandite si in celelalte tipuri de cursuri imi ofera un orizont mai larg de intelegere si de abordare a problemelor cu care se confrunta cei care ajung la cabinetul meu", a mai explicat Luiza Predescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Pacientii terapiei Bowen pot fi de la nou-nascuti pana la oameni in varsta, sportivi, femei insarcinate. Ca o dovada a increderii de care se bucura terapia Bowen poate fi subliniat faptul ca multi medici romani devin terapeuti Bowen si, in acelasi timp, multi medici apeleaza la terapia Bowen in calitate de pacienti. "Nu vorbim despre o terapie in care ,,trebuie sa crezi ca sa fie eficienta, nu are nicio legatura cu efectul placebo, o dovada in acest sens este faptul ca este atat de eficienta pentru copii si chiar pentru animale . Este demn de mentionat ca terapia ajuta in cazurile de infertilitate a cuplului sau a intreruperilor din evolutie a sarcinii. Pana in prezent , datorita acestei terapii, pot spune ca am ajutat la venirea pe lume a doi baieti care au acum aproximativ un an si, peste maxim trei luni ,,voi avea si o fetita", dezvaluie Luiza Predescu.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Numarul de sedinte necesare unui pacient depinde de numarul si vechimea problemelor acestuia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri