Aloe vera este una din plantele minune ale lumii, proprietatile sale fiind foarte bine cunoscute inca de acum aproape 4000 de ani. Ea este cunoscuta si sub numele de „planta de prim ajutor” tocmai datorita proprietatilor sale. Dar pe langa acestea, beneficiile acestei plante sunt multe, foarte multe.
Aloe vera vindeca ulcerul, sindromul colonului irtabil si boala Crohn

Polizaharidele intalnite in aloe vera ajuta la imbunatatirea digestiei, previne si vindeca infectiile cu fungi, trateaza hiperaciditatea si ajuta la ameliorarea afectiunilor precum ulcerul, sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

Are rol antibacterian

S-a demonstrat stiintific ca aloe vera are proprietati antibacteriene, ea fiind cu succes folosita impotriva bacteriilor si ciupercilor. Datorita acidului caprilic pe care il contine, aloe vera combate afectiunile cauzate de fungi si regleaza ritmul de inmultire al acestora (de exemplu, este un tratament bun pentru candidoza).

Aloe vera mentine pielea frumoasa

Aloe vera este unul din cei mai folositi compusi din industria cosmetica datorita proprietatilor sale benefice asupra pielii. Ea hidrateaza pielea, o hraneste, accelereaza procesul de regenerare a tesuturilor si o face fina. Ea poate fi folosita in loc de crema dar si intern pentru ca actiunea sa detoxifianta se va vedea imediat in stralucirea si sanatatea pielii. Aloe vera este cunoscuta pentru tratamentele eficiente pentru acnee, vergeturi, revigorarea pielii capului si indepartarea matretii, estomparea ridurilor, hidratare, calmarea inflamatiilor etc.

Aloe vera regleaza nivelul de zahar din sange

Si este, asadar, un bun tratament pentru diabetici. Un studiu realizat a scos la iveala faptul ca o serie de persoane care aveu diabet au tinut o cura de 3 luni cu aloe vera, tratament in urma caruia nivelul lor de zahar din sange a scazut foarte mult.

Aloe vera subtiaza si oxigenizeaza sangele

Aloe vera ajuta organismul in procesul de alcalinizare, asadar reduce aciditatea din sange cauzata de un consum mare de produse animale. Acest proces ajuta la subtierea sangelui si la o mai buna oxigenizare a intregului organism.

Aloe vera este un bun revitalizant

Aloe vera este perfecta pentru oamenii care se recupereaza dupa operatii, boli, oboseala fizica sau psihica pentru ca ajuta in procesul de refacere a organismului, hidrateaza, hraneste si ajuta la o mai buna functionare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri