Istoria ceaiului verde este straveche si are la baza mituri si legende orientale. Din aceste povesti ne putem da seama de calitatile ceaiului verde si intelegem contextul in care s-a descoperit aceasta planta, adevarat panaceu natural.

Prepararea unui ceai perfect

Ingrediente esentiale

Cald sau rece, ceaiul verde este bautura ideala. Pentru a savura o cana perfecta de ceai verde, aveti nevoie de doua ingrediente 100% naturale: apa si frunze de ceai verde. In acest sens, este important sa respectati urmatorii pasi: folositi apa rece de la cele mai pure surse, care sa contina suficient oxigen. Fierbeti apa moderat la microunde sau la ibric in asa fel incat sa nu indepartati oxigenul si mai ales, nu refierbeti apa pentru a doua cana de ceai. Magia incepe imediat dupa ce ati turnat apa calda pe frunzele sau plicul de ceai verde. Pentru a permite eliberarea completa a antioxidantilor flavonoizi, lasati ceaiul verde la infuzat aproximativ trei minute.
In mod traditional, ceaiul verde este consumat fara adaos de zahar sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat.

Pastrare

Datorita faptului ca ceaiul verde este un produs 100% agricol, pliculetele de ceai verde ar trebui stocate in cutii etanse pentru a nu fi afectate de lumina, caldura sau umezeala. De asemenea, ceaiul verde absoarbe foarte repede mirosurile, de aceea este indicat sa nu fie pastrat in frigider sau in apropierea altor tipuri de alimente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri