Istoria ceaiului verde este straveche si are la baza mituri si legende orientale. Din aceste povesti ne putem da seama de calitatile ceaiului verde si intelegem contextul in care s-a descoperit aceasta planta, adevarat panaceu natural.

In cadrul prezentarii „Beneficiile flavonoizilor pentru sanatate”, doctorul Douglas Balentine a demonstrat ca antioxidantii flavonoizi din ceaiul verde sau negru au numeroase beneficii asupra sanatatii inimii.

Ceaiul verde cald, consumat fara adaos de lapte sau zahar, este extrem de benefic pentru sanatate pentru ca nu contine grasimi, reprezentand o sursa foarte buna de antioxidanti flavonoizi. Studii recente arata ca persoanele care consuma mai mult ceai verde fara lapte sau fara orice fel de indulcitor, ca parte a unui stil de viata sanatos, vor fi mai putin predispuse la infarct sau la alte boli cardiovasculare.

Prin continutul de L-teanina, ceaiul verde ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, creand o stare generala de bine care se va reflecta in indeplinirea cu succes a provocarilor cotidiene.

Studii promitatoare despre un aminoacid care apare in mod natural in compozitia ceaiului verde, denumit L-teanina sau doar teanina, indica faptul ca aceasta substanta stimuleaza activitatea undelor alfa din creier, care sunt asociate cu o stare mentala relaxata, dar in acelasi timp alerta”, a declarat biopsicologistul, dr. Gail Owen.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Ceaiul verde si triada holistica – trup, minte, spirit

Ceaiul verde si divinul numar trei

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: este fizic imposibil pentru doua linii sa subscrie un spatiu. Adauga a treia linie si imediat lucrurile vor incepe sa prinda contur exact ca un triunghi. Tocmai de aceea, cifra trei reprezinta simbolul intregului.

Ceaiul verde dateaza de 5000 de ani in zona asiatica, iar in acea perioada, pentru fiecare religie, trei era simbolul divinitatii. De exemplu, cifra 3 este importanta in Japonia pentru „Triada Lumii” sau „Mitsu Tomoe”: cer, pamant, om. In India, 3 reprezinta „dosha”, baza medicinei Ayurvedice.

Mintea. Este afectata de lipsa de lichide. Ceaiul verde potoleste setea, fiind un racoritor natural. Beti ceai verde! Nu-i asa ca va simtiti deja mai bine dupa prima ceasca?

Corpul. Are nevoie de ajutor. Nu avem cu totii nevoie de ajutor? Ati auzit de antioxidanti? Antioxidantii protejeaza corpul prin construirea unei bariere impotriva radicalilor liberi. Ceaiul verde este o sursa naturala de antioxidanti denumiti flavonoizi, iar catehina este tipul specific de flavonoid din ceaiul verde. Si iata ca ajungem din nou la cifra magica, 3: antioxidanti, flavonoizi, catehina. Ceaiul verde contine cel mai inalt nivel de catehina in comparatie cu orice aliment sau bautura naturala.

Spiritul. In secolul al XII-lea, ceaiul verde provenea din China unde era folosit pentru a mentine treaz spiritul in timpul ritualurilor de meditatie.

Astazi, dupa atatea secole, s-au schimbat foarte putine lucruri de fapt in motivatia de a consuma ceaiul verde. Ceaiul verde ne ajuta sa ne asiguram armonia deplina: trup, minte si spirit, pentru o viata sanatoasa si fericita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri