Inca inainte de a fi adoptata, hotarirea guvernului slovac de a rezolva intr-un mod transant o problema destul de serioasa si deja, pan-europeana - problema rromilor, a starint valva. Stirea ne imparte in doua tabere. Cei care aplauda cu entuziasm aceasta nastrusnica idee de factura extremista, gandire ce incepe sa sa isi faca tot mai usor loc in Europa ultimilor ani si sustinatorii drepturilor omului, care condamna cu fermitate o astfel de masura.

In afara de justetea sau injustetea propunerilor legislative dintr-o alta tara europeana, sunt de-a dreptul umitoare si tulburatoare mesajele de sustinere ale acestui tip de masuri care se manifesta in onlineul romanesc, ca reactie la informatiile venite din Slovacia. Ma intreb uneori cum de istoria ne lasa atat de imuni. De ce se incapataneaza oamenii sa repete greslile trecutului? Ma gandesc aici chiar la programele de exterminare create de aparatul hitlerist.

Recent, s-a adus in discutie stirea ca in Brasov, administratia locala a hotarit sa ii oblige pe propietarii de animale sa isi sterilizeze prietenii necuvantatori. In caz contrar, administratia ar percepe o taxa anuala de 300 de ron pentru proprietarii care au ales sa nu isi sterlizeze animalul.

Intervievata in cadrul unei emisiuni tv de stiri, o iubitoare de animale a marturisit ca i se pare nedrept faptul de a fi obligata sa isi sterilizeze animalul, acesta reprezentand un atentat la fiziologia animalului. Desi sunt la randul meu iubitoare de animale, mereu am trait cu senzatia ca oamenii ar sari mai degraba sa apere demnitatea si viata necuvantatoarelor decat pe cea a unor semeni... Extremismul atinge cele mai revoltatoare culmi. Mi-a fost greu sa gasesc un exemplu cat de cat decent in exprimare care sa ilustreze modul cum publicul din Romania s-a grabit sa aplaude ideea venita din partea slovacilor: “Chestia asta trebuie sustinuta cat mai multi oameni, prin toate mijloacele.Nu stiu unde ar putea provoca scandal o astfel de hotarara. ONG-urile pro-ciori sunt paravane de sustinere formate din diversi paraziti sociali platiti din fonduri publice. Tiganii trebuie starpiti. Se pot face petitii online cu zeci si sute de mii de semnaturi, petitii care sa vina in valuri, ele nu pot fi ignorate la nesfarsit. Eu inca sper in miscari masive ipe intregul continent destinate exterminarii parazitiilor”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează

Daca exista atat de multi oameni care gandesc la modul acesta, sa nu ne mire toate tragediile de felul masacrului recent de la Oslo, cand au fost omoriti pe nedrept 93 de semeni. Ura extrema fata de alti oameni ne transforma pana la urma in animale... Trist.

Foto front si main: Fetite rrome/ rachel_titiriga

I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri