Femeile din Europa, ca si cele din Asia si Africa pot deveni cei mai importanti agenti ai schimbarii, considera Dominique Moisi, autorul cartii 'Geopolitica emotiilor'.

Intr-un articol recent, Dominique Moïsi, specialist in relatii internationale si profesor la College of Europe in Natolin - Varsovia, argumenteaza ca femeile din toata lumea reprezinta motorul schimbarilor sociale de care avem nevoie.

"Sunt femeile din Europa pe cale sa devina un motor al schimbarilor politice? In circuitul dezvoltarii economice, experienta si simtul comun sugereaza ca progresul, responsabilitatea si munca din greu incep de la femei si depind de ele. De exemplu, micro-creditele sunt mult mai eficiente atunci cand le primesc si le refinanteaza femeile. Poate fiindca ele au grija de copii si trebuie sa gaseasaca modalitati de a-i hrani, femeile sunt percepute acum ca fiind cei mai buni si determinati <<agenti ai schimbarii>>”, scrie intr-un editorial publicat de catre Europeanvoice.com, Dominique Moïsi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Moïsi vorbeste in inceputul materialului sau, despre intamplarile politice din Italia, ce au fost comentate intr-un articol si de catre Garbo.ro. Femeile sunt forta schimbarii in Italia si peste tot in lume, considera specialistul.

"Aceasta pare sa fie o realitate in ceea ce priveste politicile europene asa cum a fost in regiuni din Africa si Asia. Rezultatele de la recentele alegeri locale din Italia pot fi semnalul unei dinamici electorale incipiente: au fost femeile cele care au votat ca partidul lui Silvio Berlusconi sa iasa de la putere la Milano, un oras unde acesta a detinut pentru multa vreme controlul (si sediul puterii sale initiale).

Nu exista o legatura directa intre aceste rezultate si scandalul dramatic Dominique Strauss-Kahn din New York, dar imediat dupa arestarea lui DSK, femeile italiene si tinerii s-au mobilizat decisiv pentru a invinge partidul lui Berlusconi (condus in mod ironic, la Milano, de o femeie). Acesti votanti nu au mai putut sa sustina combinatia de machism si vulgaritate care pana acum l-a ajutat atat, pe omul denumit acum de catre umoristii italieni “Berlus-Kahn”.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

"Cand Berlusconi a venit prima data la putere, in urma cu 17 ani, el a avut sprijinul majoritatii femeilor. Nu erau descurajate de perceptia lui ambivalenta asupra lor (uneori celebrand munca lor casnica, alte ori glorificandu-le ca obiecte sexuale). Dar societatea italiana s-a schimbat: majoritatea femeilor muncesc acum si nu mai au vointa de a accepta sovinismul anacronic si revoltator. Poate ca barbatilor italieni le este mila de liderul imbatranit si izolat care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu replica sa in ceara de la Madame Tussaud. Dar femeile italiene (si femeile din lumea intreaga) nu simt decat manie si umilinta impotriva unui om obsedat de el insusi, sunt manioase din pricina numeroaselor sale procese si din pricina placerilor sale vulgare, ce denota ca acest om nu vrea altceva decat sa stea la putere cat mai mult timp posibil.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri