12:07, 20 Iulie 2011 publicat în Social

Cum vi-l inchipuiti pe James Bond? El este modelul masculinitatii ideale, nu-i asa?

Un intrenaut indraznet, Veovisjohn, vrea sa ne demonstreze ca poate, noi femeile ne-am facut o imagine gresita despre atragatorul erou al seriei James Bond. El a pus laolalta secvente din film care portretizeaza un erou nu chiar asa de atragator.

Scenele selectate tradeaza caracterul unui misogin: Bond este agresiv cu femeile si le desconsidera. Acest remix deseneaza un portret real insa neconstientizat, al unei masculinitati misogine, intruchipate chiar de catre Bond. James Bond!

Citeste si:
Diagnosticul și tratamentul cazurilor de cancer, grav afectate de...
Diagnosticul și tratamentul...

Filmuletul a fost promovat de catre Politicalremixvideo.com, un site a carui misiune este aceea de a evidentia aspecte ale mesajelor culturale prezente in filme, muzica sau reclame si care nu sunt tocmai benefice societatii dar care sunt usor asimilate de catre oameni, tocmai fiindca sunt transmise in acest mod.

De exemplu, sub armura unui erou admirat cum este James Bond, se ascunde aceasta atitudine dispretuitoare fata de femei. Daca pana si James Bond loveste peste fund o femeie, ce sa mai spunem atunci cand hartuirea se petrece pe strada?

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Foto front si main: captura YouTube


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri