Belgia devine a doua natiune din Europa care va arde burqa si niqabul, dupa Franta. Incepand de saptamana viitoare, femeile musulmane care-si mai acopera fata vor fi amendate si chiar inchise.

Musulmancele care locuiesc in Belgia vor primi o amenda de pana la 120 de euro si vor petrece pana la 7 zile in spatele gratiilor, daca vor fi prinse de autoritati acoperite cu val islamic, potrivit RTE, citat de publicatia de stiri 9am.ro.

Belgia si Franta nu sunt singurele care s-au imbarcat in aceasta miscare controversata. Chiar saptamana aceasta, Australia a propus o lege prin care femeile vor fi obligate sa se descopere in cazuri de securitate sau daca sunt somate de catre autoritati.

Zvonurile spun ca Anglia va fi urmatoarea care va implementa aceasta masura, insa Societate civila musulmana din Marea Britanie a declarat a sansele sunt minore. Franta a fost prima tara occidentala care a impus interzicerea valului islamic in spatiile publice.

Guvernul lui Nicholas Sarkozy a aprobat masura in ciuda amenintarilor extremiste. Majoritatea francezilor au sarbatorit aceasta schimbare, deoarece si ei, ca si politicienii vad acest tip de vestimentatie ca pe un simbol de opresiune asupra femeilor si ca element fundamental al islamului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

„Burqa nu este un simbol religios, ci un simbol de opresiune. Nu este binevenit in Franta”, a anuntat Sarkozy. A adaugat apoi ca interzicerea valului nu are nicio legatura cu lipsa de respect fata de islam. Nabila Ramdani, o jurnalista franceza stabilita in Marea Britanie a declarat ca "lipsa de toleranta este motivul pentru care tarile europene adopta interzicerea burqai", adaugand ca spre deosebire de Franta sau Belgia (unde nu exista minoritati in media, politica sau mediul de afaceri), Marea Britanie fiind mai permisiva si inclusiva cu strainii.

"Femeile Londrei"; foto: Fabbio

Desi guvernul britanic a dat asigurari ca o asemenea lege nu va fi niciodata adoptata, denumind-o "neBritanica", acum un an, un sondaj YouGov arata ca majoritatea britanicilor isi doreau straiele musulmane interzise, doar 27% opunandu-se ca acestea sa fie puse in afara legii.

Voi ce parere aveti despre valul islamic? Desi nu este cazul, fiindca la noi in tara comunitatea islamica radicala nu este foarte larga, voi cum ati reactiona vazand pe strada o femeie acoperita din cap pana in picioare?

Pentru a intelege situatia valului islamic in vestul Europei, cititi in intregime articolul: Dupa Franta, Belgia interzice burqa. Cine urmeaza?, publicat de 9am.ro.

De asemenea, pentru o buna documentare cu privire la varietatea straielor islamice si a implicatiilor lor religioase si culturale, cititi articolul Cunoaste valul: Cum deosebim femeile arabe dupa vesminte?

Foto main: Fabbio

Foto front: Bernard Gagnon/Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri