12:03, 31 Martie 2011 publicat în Social

2.166 de elevi din 38 şcoli din Sectorul 1 invata despre comportamentul civic si responsabil fata de mediu.

Comunicat de presa

Fundatia PRAIS, in parteneriat institutional cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1 si cu Romprest - partener principal, lanseaza a III- a editie a programului educational extracurricular „Lumea ta? Curata!”, care se adreseaza unui numar de 2.166 de elevi de clasa a IV-a din 38 de scoli din Bucuresti - Sectorul 1. Principalul obiectiv al initiativei este educarea civic responsabila a tinerei generatii pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, contribuind astfel in mod direct la protectia mediului. Implementarea proiectului va dura 5 luni.

„Lumea ta? Curata!” este componenta educationala a miscarii nationale de plantari “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, program recunoscut oficial de UNEP. Primele 2 editii au angrenat peste 6.500 de elevi, 250 de cadre didactice din 100 de scoli din Bucuresti, Brasov, Medgidia, Arad, Timisoara, precum si 20.000 de membrii ai familiilor elevilor. Au fost sustinute 50 de lectii deschise; elevii au creat peste 1.500 de obiecte decorative din materiale reciclabile, din care 300 au fost premiate; s-au inscris 260 de compuneri pe teme ecologice direct pe site-ul www.lumeatacurata.ro. Numai in Bucuresti au fost colectate din consumul elevilor in scoli: 605,32 metri cubi hartie, 216,57 metri cubi plastic”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Citeste si:
6 Metode pentru a-ți ajuta sistemul imunitar
6 Metode pentru a-ți ajuta...

Si in acest an elevii primesc gratuit o carte educationala „Lumea ta? Curata!” alaturi de materiale de informare pe tema pentru 6.000 de parinti si rude ale elevilor. Cele 38 de scoli din sectorul 1 sunt dotate de catre Romprest cu pubele pentru colectarea selectiva a hartiei si a plasticului, iar deseurile reciclabile colectate de elevi vor fi cuantificate lunar.

Rezultatele colectarii din scoli vor fi inregistrate pe platforma de comunicare a programului, site-ul www.lumeatacurata.ro care genereaza automat topul celor mai active scoli. Lectiile deschise au invitati speciali, cum ar fi Zoltan de la Sistem. Totodata elevii sunt angrenati in 2 concursuri: compuneri tematice si crearea de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile. Expozitiile intrascolare permit juriului sa selectioneze cele mai bune lucrari, iar castigatori sunt premiati in iunie 2011 in cadrul unei ample ceremonii, in cadrul careia elevii primesc materiale sportive, iar scolile un PC, un fotocopiator, multe alte materiale birotice, oferite de Romprest.

Citeste si:
Un stil de viață echilibrat și 30 de minute de mișcare pe zi pot...
Un stil de viață echilibrat...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri